21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Athen

Søk etter weekendtur til Athen. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Athen

Fakta om Athen

Denne legendariske byen – døpt etter Athene, visdommens gudinne – er over 3 000 år gammel. Athen var verdens første "demokratiske stat". Den er kjent som "sivilisasjonens vugge". Den vestlige kulturen har blitt beriket av greske filosofer og forfattere som Sokrates, Platon og Aristoteles. La ikke det første inntrykket ødelegge denne flotte byen. Som den åttende største metropolen i Europa kan den virke, bortenfor røyktåken og avgassene, som en uinspirerende og kompakt masse utspredd over Attikas slette i sørøstlige Hellas. Men ta litt tid og utforsk det sentrale Athen, et ganske lite område, og du vil se at et noe annerledes bilde vokser frem. Begynn ved Syntagma, det sentrale torget, og du kommer til å oppdage mye mer enn bare en rekke antikke monumenter, selv om det naturligvis finnes mange av disse også. Et av verdens mektigste kulturelle monumenter, Parthenon, reiser seg over byen på Akropolis. Når du klatrer opp langs den svingete veien, Plaka, og hører musikken fra barene, kan du begynne å ta inn den innflytelsen som skapte historien i denne merkverdige byen. Atmosfæren utstråler en nesten orientalsk sjarm – en blanding av bysantinske kirker, neoklassisk arkitektur, gamle moskeer, tavernaer og enkle hvitmalte hus. Rett nord ligger Monastiraki, en basar som minner en mer om orienten, hvor du finner et av de beste loppemarkedene i Europa. Som kontrast ligger Ermou rundt hjørnet – en av Europas fineste shoppinggater.
 
Athen er en vidunderlig utendørsby. Innbyggerne er avslappede, selvsikre og artige og livet går for seg i gatene både dag og natt. Det raske besøket på Parthenon på vei mot en av de greske øyene, som de fleste turistene gjør, er ganske enkelt ikke nok for å kunne verdsette sjarmen ved "Hellas' største by".
Innbyggere
3 758 000 (2001)

Når bør man reise?
Vår eller høst. Dersom du vil se det virkelige Athen bør du unngå juli og august, når det kan være uutholdelig varmt og byen kryr av turister.

Ikke gå glipp av

 

Det arkeologiske museet – det beste i verden. Det romerske Agora og vindenes tårn. Psyrri-distriktet – ett tidligere nedslitt område som nå er hjertet i det
pulserende utelivet i Athen. Her ligger rebetadiko – nattåpne restauranter – og her spilles eksperimentell musikk og undergroundmusikk. Utsikten fra Lykavittós. Ta t-banen – en imponerende opplevelse i seg selv – fra Omonia til Pireus. Se på båtene som ankommer havnen mens du nyter souvlaki fra et gatekjøkken. Utforsk så Kaminia-området. Kap Sunion og Poseidons tempel, 70 kilometer fra Athen.
 
Visste du at?
Athen har flere teaterscener enn noen annen by – 148 stykker. Herodes Atticus' teater som ligger i enden nedenfor Akropolis er stedet for Athens musikk- og teaterfestival som finner sted hvert år.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear