21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Tallinn

Søk etter weekendtur til Tallinn. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Tallinn

Fakta om Tallinn

Tallinn er Estlands største by og samtidig landets hovedstad. Den ligger ved Finskeviken i den nordlige delen av landet. I løpet av historien har byen blitt invadert mange ganger, sist av Sovjetunionen i siste del av andre verdenskrig. Likevel er mye av den gamle middelalderske bykjernen igjen. Den er i dag et populært turistmål.

Historisk har byen bestått av to deler. Makten har holdt til på klippen som går gjennom byen, Domberget (Toompea) – først i form av danske korsfarere under Valdemar Sejr, og så Sverdsridderordenen. Byen ble en svensk bosetning på 1500-tallet og russerne kom mot slutten av den andre verdenskrig. Frem til 1877 var byen takket være sin beliggenhet lett å forsvare og området var også beskyttet bak en forsvarsmur fra 1400-tallet. Den beste måten å komme seg opp til Domberget på er via et av Tallinns to "ben" – ved gaten Pikk Jalg (Det lange beinet) finnes en port fra 1380. Alexander Nevskijkatedralen er et must. Dette er en russisk-ortodoks kirke med tradisjonelle løkkupler. Der finnes vakre ikoner og mosaikker som ble importert fra St Petersburg. Den lutherske katedralen (Toomkirik) fra 1300-tallet er Estlands eldste kirke og innenfor finnes storslåtte sarkofager. Den nedre delen av Tallinn ble ikke bundet sammen med Toompea før på slutten av 1800-tallet. Fra begynnelsen av bodde det handelsmenn og håndverkere her – Tallinn var en hansaby – og rikdommene ble skapt gjennom handel. Området innehar et velbevart virvar av smale brosteinsgater og kvartaler, sammen med vakre pastellfargede hus som har blitt restaurert (eller er under renovering).

Rådhustorget er hovedattraksjonen. Der ligger kjøpmannshus som er så gamle som fra 1400-tallet. I Store Gildets hus ligger i dag en del av Estlands historiske museum. Det er spennende å utforske bymuren og tårnene; slik som Sankt Olaikirken, som var det middelalderske Europas høyeste bygning.

 

Innbyggere
401 000 (2007)

Når bør man reise?
Fra mai til september.

Ikke gå glipp av

Rådhuset som ligger i gamlebyen og er en gotisk bygning i kalkstein fra 1200-tallet. Det er en av Estlands virkelige arkitekturskatter.

Sankt Olaikirken (Oleviste kirik) som ble bygget på 1100-tallet til ære for den norske kongen. Ved oppføringen av kirken falt byggmesteren, som også het Olav, fra tårnet og slo seg i hjel. Kanontårnet Kiek in de Kök som ble bygget på 1300-tallet som en del av byens forsvarsverk. Soldatene kunne se rett inn i kjøkkenet til husene nedenfor – derav navnet. I dag ligger det et museum her. Kadriorgs slott og Nasjonalmuseum. De estiske øyene Såremå, Muhu og Hiiuma.Visste du at?
Gamlebyen befinner seg på Unescos verdensarvsliste.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Estland

Weekendtur til Tallinn
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear