Ticket Garanti - vår avbestillingsforsikring

3 grunner til at du alltid kan føle deg trygg og få penger tilbake med Ticket Garanti hvis noe uventet skjer:

Uforutsette hendelser kan inntreffe

Noen ganger skjer uforutsette hendelser. Kanskje du er pålagt å arbeide eller får drømmejobben. Været kan hindre deg, eller kanskje du møter den store kjærligheten og ønsker å bli hjemme. Reisen kan kollidere med et bryllup eller et jubileum som du ønsker å være på. Med Ticket garanti kan du avbestille reisen på grunn av mange forskjellige situasjoner.

Avbestill inntil 3 timer før påbegynt reise

Med Ticket garanti kan du avbestille reisen inntil 3 timer før avreise. Ticketgarantien tegnes ved bestilling av reisen, og betales samtidig som selve reisen. Ved avbestilling av reisen refunderes alt bortsett fra beløpet du betalte for garantien samt en egenandel tilsvarende garantien.

Ingen krav om legeerklæring

Med en tradisjonell avbestillingsforsikring må du ha legeattest for å få pengene tilbake for en reise du ikke lenger kan dra på. Med Ticket garanti trenger du ikke legeerklæring og du kan også avbestille av andre årsaker enn sykdom.

Ticketgaranti

Fordeler

 Få pengene tilbake, også om flyselskapet går konkurs.


 Avbestill reisen inntil 3 timer før avreise


 Ingen krav om legeerklæring


 Ingen kompliserte regler

 

Følgende vilkår regulerer kontraktsforholdet mellom Ticket, og deg som reisende, hvis du velger å bestille Tickets tilleggstjeneste, Ticket garanti som avbestillingsforsikring.

 

1. Priser og egenandeler

Samtlige priser og egenandeler er per person i norske kroner. Utover selve prisen for Ticket garantien er det en egenandel dersom du bestemmer deg for å avbestille reisen. Prisen og egenandelen varierer avhengig av prisen på reisen. Pris og egenandel som oppgis ved kjøpstidspunktet gjelder.

 

2.    Vilkår​ 

2.1 Hva dekkes av Ticket garantien

2.1.1 Ticket garantien gjelder for reiser med rutefly samt for hotellbestillinger og leie av bil. Vær oppmerksom på at Ticket garantien ikke er gjelder for charter.

2.1.2 Ticket garantien er personlig. Alle som skal reise må ha tegnet hver sin Ticket garanti. I tilfeller hvor reisen og ikke bare hotellet er bestilt må Ticket garanti tegnes også for barn under to (2) år hvis de skal dekkes av garantien. Hvis det kun er hotell som er bestilt trenger man ikke å tegne Ticket garanti for barn under tolv (12) år da disse er dekket av sin verge/voksens Ticket garanti i denne sammenhengen. 

2.1.3 Ticket garantien dekker reisekostnader for maksimalt 25 000 kroner per person og per reise. Beløp utover dette dekkes ikke av Ticket garantien. Med reisekostnad menes billettkostnad, bagasjeavgift, seteavgift og andre tilleggsprodukter eller tjenester knyttet til reisen som er bestilt gjennom Ticket. Andre mer- og omkostninger som oppstår som følge av avbestillingen dekkes ikke av Ticket garantien.
 

Eksempel, kostnaden for ett hotellrom fordeles på antall personer i rommet. Om antall bookede personer i rommet endres, så endres ikke romprisen. Kostnaden for rommet er den samme uansett hvor mange personer det er på rommet og merkostnaden betales av medreisende.


2.2 Gyldighet og betaling

2.2.1 Ticket garantien må bestilles og betales senest samtidig som reisen bestilles og betales. Ticket garantien gjelder kun for reisen tjenesten kjøpes for.

2.2.2 Ticket garantien gjelder ved avbestilling i sammenheng med uforutsette hendelser som for eksempel:

(i) du får ikke ferie,
(ii) du blir oppsagt fra jobben din og skal søke eller starte i ny jobb,
(iii) en naturkatastrofe hindrer dine reiseplaner,
(iv) du rammes av at et flyselskap går konkurs,
(v) det er uroligheter på reisemålet,
(vi) ulykker, akutt sykdom eller død rammer deg, et familiemedlem, reisefølge eller noen du har tenkt å besøke, eller
(vii) lignende.

2.2.3 Ved fastsettelse av prisen skal ikke kostnaden for Ticket garantien innregnes i reisens pris. 

 

2.2.4 Kvittering eller eventuelt kvitteringer må spesifisere at Ticket garanti har blitt tegnet. I tilfeller hvor Ticket garantien dekker leiebil må kvittering for reservasjonen spesifisere at Ticket garanti er tegnet. Kvitteringer blir dermed en Ticket garantibevis som er nødvendig for gyldig avbestillingsforsikring.

2.2.5 Ticket garantien starter når Ticket har mottatt betaling for forsikringen og gjelder frem til tre (3) timer før reisen påbegynnes. Reisen vil bli ansett for å ha startet på det tidspunktet da det er senest mulig å for passasjeren å sjekke inn på reisen på den aktuelle flyplassen eller hotellet (se eksempel nedenfor). For reiser som omfatter både ut- og hjemreise (tur og retur) kan Ticket garantien kun benyttes før utreisen påbegynnes som nevnt ovenfor. For tilfeller hvor Ticket garantien kun gjelder leiebil opphører Ticket garantien tre (3) timer før tidspunktet da det er senest mulig å hente leiebilen. For tilfeller hvor reisen omfatter mer enn rutefly, hotell eller leiebil kan Ticket garantien kun benyttes under forutsetning at reisen som nevnt ovenfor ikke har startet, eller at Ticket garantien ikke har opphørt, for den  første delen av reisen.

Eksempel: Et rutefly har planlagt starttid kl. 13.45. Siste tid for innsjekking til ruteflyet er kl. 13.00. Ticket garantien vil da utløpe tre (3) timer før kl. 13.00, altså kl. 10.00 samme dag.

2.3 Avbestilling

2.3.1 Avbestilling må gjøres til Ticket Feriereiser via telefon 21 49 39 00 eller i en av våre butikker. I tilfeller hvor avbestilling skjer utenfor våre åpningstider, med kort tid til avreise, avbestiller du direkte hos aktuelle flyselskaper og respektive hotell/arrangør. 

2.3.2 Ved avbestilling av reise har den reisende ikke rett til å få tilbake det han/hun har betalt for Ticket garantien. 

2.3.3 Reisende som har tegnet Ticket garanti kan avbestille den aktuelle reisen uten annen kostnad enn gjeldende egenandel i tabellen ovenfor og eventuelle kortgebyr.

2.3.4 Ticket garantien er personlig, eventuelle ekstra kostnader for medreisende som ikke er har tegnet Ticket garanti er derfor ikke omfattet av Ticket garantien og erstattes ikke ved avbestilling.

2.3.5 Tilbakebetaling skjer normalt innen to (2) uker fra avbestillingstidspunktet.

2.4 Øvrig

2.4.1 Ticket garantien gjelder ikke for grupper på ti (10) personer eller fler. For bestillinger i denne forbindelse kan du kontakte oss på grupper@ticket.no for ytterligere informasjon og vilkår.

2.4.2 Ticket forbeholder seg retten til å ved mistanke om misbruk nekte reisende kjøp av Ticket garanti.

2.4.3 Ticket garantien berører ikke den reisendes rettigheter etter loven.

* * *

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!