21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Alanya

Tyrkias sørvestlige kyst kalles ofte den tyrkiske Rivieraen, her finner man ekte små ferieparadis som elskes av mennesker fra hele verden. Sitrustrær og friske urter vokser i byene og det krystallklare vannet er ubeskrivelig blått mot de lyse kalkklippene. Områdets historie er lang, og her finnes det mange tusen år gamle ruiner i utmerket stand. De som mot formodning skulle bli lei av saltvannet, den varme solen og den delige sanden under føttene kan dykke ned nesten så dypt de vil inn i det sørlige Tyrkias fascinerende historie og kultur - severdighetene tar aldri slutt.


Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Alanya byr på lange sandstrender, en strandpromenade som aldri sover, et bilfritt sentrum og et småbymiljø som føles både rent, vennlig og avslappet. Alt fra familier til ungdommer og eldre par trives i Alanya.

Enkelte ganger kaller man Alanya for Tyrkias Rio, og varmen i denne pulserende byen blir veldig intens i høysesongen (juli-august) - det hender at temperaturen når opp til 45-gradersmerket. Man behøver heller ikke å bekymre seg for regn når man tar sommerferien i Alanya, for mellom mai og september er det veldig uvanlig at det faller en eneste dråpe. Alanya lever opp til kallenavnet sitt ved å være Tyrkias beste partyreisemål.

 

Les mer om reiser til Alanya

Dersom man reiser fra Alanya til regionens hovedstad Antalya passerer man på veien en av de mest fascinerende, antikke ruinene i hele landet - Aspendos. Aspendos er et gammelt teater som kan romme rundt 15.000 tilskuere. Det er utrolig godt bevart og pleier i løpet av sommeren å vise opera- og ballettforestillinger.

En annen fantastisk opplevelse er å besøke Termessos. Termessos er en byruin fra den tiden da området på Tyrkias sørkyst var kolonisert av grekerne, og ligger litt over tre mil fra Alanya. Det sies at gravene til Alexander den Store og flere av hans kompanjonger kan sees i Termessos. Veien dit er full av svinger og store høyder, men å få se disse vakre ruinene i det utrolige landskapet man finner oppe i de tyrkiske fjellene gjør definitivt turen verdt innsatsen.

En av de mest populære attraksjonene i Alanya er det Røde Tårnet. Det ble bygget på 1200-tallet for å beskytte skipsverftet mot inntrengere, og navnet kommer åpenbart fra fargen på tårnet som er - rødt. De fem etasjene er utstyrt med koøyer hvor man kunne helle kokende vann ned over eventuelle angripere. Det er dette tårnet som er på de tyrkiske 250 000-liresedlene og er dermed et velkjent symbol på Alanya.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear