21 49 39 00 Våre butikker

Reiser Marrakech

Fargerik, spennende og mystisk - selvfølgelig snakker vi om Marrakech. Få steder på jorden kan by på en så flott balanse mellom mystikk og skjønnhet - uten for den saks skyld å bli rar. Alle husene i Marrakech er malt i ulike nyanser av rosa som gir byen en varm følelse - et vanlig kallenavn for Marrakech er Den rosa byen.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Det finnes en utbredt blanding av gammelt og nytt i Marrakech, og innflytelser til byen kommer fra mange retninger. Marokko ligger i Afrika, men landet er arabisk og Europa er bare et steinkast unna. I tillegg var Marokko et fransk protektorat helt frem til i 1956, noe som har satt betydelig preg på landet. Ikke minst er dette tydelig fra det faktum at de fleste marokkanere snakker fransk flytende.

For turistene er Marrakechs Djeemaa el Fna-torg litt som å spasere inn i en eksotisk, nesten magisk, verden. Her kan man spise mat fra velduftende matboder, og deretter gå en tur i den gamle byens labyrintgater for å titte på eller kanskje kjøpe noen vakre håndverk. De fleste er produsert på stedet av de mange dyktige håndverkere som bor i byen.

Marrakech pleide å være et yndet reisemål for sjelsøkende hippier på 60-70-tallet, og fremdeles henter mange spiritualister inspirasjon fra denne legendariske, varme og spennende byen.

 

Reiseguide om Marrakech

Medina er Marrakechs gamleby, som ligger innenfor bymurene. Her finner man det meste som er interessant fra et turistperspektiv - de koselige gatene, basarene, Koutobiamoskéen og det praktfulle torget Djemaa el Fna.

Djemaa el Fna er allerede nevnt i innledningen til denne artikkelen - det er ikke bare Marrakechs hjerte, men kanskje det mest symbolske stedet for hele landet. Det å besøke Djemaa el Fna er som å gå på sirkus med et fullt show bestående av tamme aper, slangetemmere, akrobater og spektakulære skuespill. Hvis man blir sulten så er det bare å kjøpe noe godt i de dampende matbodene - dette er vanligvis også veldig billig. Blir man lei av sirkuset kan man spasere videre gjennom de basarnære gatene bakenfor, se dyktige håndverkere mens de skaper fantastiske ting, og kanskje kjøpe noen minneverdige suvenirer å ta med seg hjem.

Koutobiamoskeen er Marrakechs store landemerke og et like tydelig symbol for byen som Big Ben er for London eller Eiffeltårnet for Paris. Moskeen ble ferdigstilt på slutten av 1100-tallet, og når hele 69 meter opp i luften. Da man bygde Giraldamoskeen i Sevilla hentet man inspirasjon nettopp fra Koutobiamoskeen, og siden har Giralda i sin tur tjent som modell for tusenvis av kirketårn i hele Europa.

Hammam er et begrep som oppstod i Tyrkia, men som nå er utbredt og godt kjent over hele verden. En hammam-opplevelse kan føles smertefull - badstuen er het, man skrubbes hardt og knas deretter enda mer voldsomt, men den følelsen man får etterpå kan ikke sammenlignes med noe annet. Man blir aldri så ren, myk og glatt som etter et besøk til en hammam. Det er selvsagt velgjørende for kroppen, men spørsmålet er om ikke opplevelsen strekker seg helt inn i sjelen. Badehusene i Marrakech er ofte svært vakkert dekorerte og prisene er lave.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear