21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Split


Split er Kroatias økonomiske og administrative sentrum, og ligger på sørvestkysten i midtre Dalmatia. Det er den nest største byen i landet, etter hovedstaden Zagreb. Det er mye som lokker turister til å reise til Split. Klimaet er behagelig i sommermånedene, med gjennomsnittlig temperatur på 20-25 grader og en sol som nesten aldri forsvinner. Vannet ved byens føtter er Adriaterhavet, og ingen andre steder er det så klart, rent og vakkert som dette. Det er nesten magisk, og har man endelig kommet uti så vil det bli vanskelig å dra seg på land igjen.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Split har en dokumentert, totusenårig historie med mange vakre steder å nyte - noen sier at byen er den aller vakreste i hele Adriaterhavet. Her får man en god blanding av pulserende storbyliv og romantiske gamle byområder. Det er kombinasjonen av mye vakker arkitektur, et spennende kulturliv, et pulserende natteliv og nærheten til så mange små badeperler som gjør Split stadig mer populær å reise til for hvert år som går.
 

Reiseguide om Split

Den uten tvil største severdigheten i Split er Diocletianuspalasset. Dette storslåtte palasset er nesten 2000 år gammelt og ble bygget av keiseren med samme navn. Det tok ti år før palasset sto klart, og keiser Diocletian importerte marmor fra Hellas og mektige søyler fra Egypt for at palasset hans skulle bli så imponerende som mulig. Dette palasset er grunnstenen for hele byen som senere ble opp rundt det.

De spennende underjordiske kamrene som trolig ble brukt som fangehull ligger under bakken mellom havnepromenaden Riva og Peristil. Kamrenes felles navn er Podrom.

Papalicpalasset ble bygget i vakker gotisk-venetiansk stil som bolig for en av de viktige adelsmennene i Split i middelalderen. Her inne finner man blant annet bymuseet.

Riva er navnet på Splits havnepromenade. Her slipper man biltrafikk, og man kan da heller la fokuset være på de intense blå fargenyansene som stadig skifter i himmelen og havet, det sildrende folkelivet og de brusende lydene fra vannet når det når havnekanten. I løpet av sommeren er pulsen høy her, og Riva er verdsatt av både lokalbefolkningen og turister.

Er man mer interessert i naturområder enn byområder er Marja naturreservat et fantastisk lite utfluktsmål. Her, litt vest for gamlebyen, finner man åssider fulle av trær som sypresser, eik og furu. En herlig duft av rosmarin gjør at stedet føles som plukket fra et eventyr.

Reiser til Kroatia

Reiser til Dubrovnik | Reiser til Split
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear