21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Venezia

Det finnes ikke noe sted i verden som har like romantiske omgivelser som Venezia. Hele byen er bygget opp på leirbanker, og mellom husene flyter kanaler frem. På disse kanalene kan man ta romantiske turer på byens mange gondoler. Det er et sted som tåler tungt press fra både vannet som omgir og snor seg gjennom byen, og fra turismen. Over 12 millioner mennesker besøker Venezia hvert år - de fleste på våren, sommeren og høsten. 

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Kanalene som renner gjennom byen fungerer som gater, og gondoler med sine hattebekledde gondolførere ser ut som scener tatt fra en svunnet tid. Det er nettopp for kulturelt berikende og romantiske reiser Venezia er så populært. Vil man sole seg og bade, feste, eller dra på eventyr, bør man sette kursen andre steder.

Venezia har siden 1987 hatt status som en del av verdensarven vår. Ingen biltrafikk er tillatt i byen, som er en annen ting som gjør den så unik. Det finnes selvfølgelig et omfattende utvalg av interessante og vakre omgivelser og severdigheter i Venezia, og selv om kanalene lider av forurensning og byen har blitt utnyttet av turister i mange år har den beholdt sin magiske atmosfære.

 

Reiseguide om Venezia

Den mest besøkte attraksjonen i Venezia er San Marco-basilikaen. Her finnes en spektakulær blanding av forskjellige arkitektoniske stilarter - fra romersk til bysantinsk og renessanse. I tilknytning til denne ligger Markusplassen - Piazza San Marco - som på mange måter er hjertet av byen.

Hvis man ønsker å ta til seg noen veldig koselige omgivelser kan man begi seg til Burano, som er et område med fargerike hus og en helt spesiell arkitektur.

Er man interessert i kunst må man ikke gå glipp av kunstgalleriene Galleria dell'Accademia og Peggy Guggenheim Collection, som viser kunst som spenner fra 1400-tallet og fem århundrer fremover. Her finnes det imponerende hager og spennende installasjoner.

Katedralen Chiesa di Santa Maria Assunta var byens aller første katedral. Her finnes det en Madonna laget av mosaikk og som regnes som en av de vakreste bysantinske kunstverkene i Italia.

En typisk turistattraksjon er å dra på kanalsightseeing. Nr. 1 Vaporetto er en populær tur som går langs hele Canal Grande, som er byens hovedvei.

Ponte di Rialto kalles Venezias mest kjente bro, som ble bygget på 1100-tallet og har en sentral rolle i Shakespeares klassiker "The Merchant of Venice".

Vi i Skandinavia har et helt spesielt forhold til helgenen Santa Lucia, hvor vi feirer henne den 13. desember hvert år, med en stor, stemningsfull markering. I San Geramia-kirken i Venezia finnes Santa Lucias levninger i en glasskiste for allmenn beskuelse.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear