21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Roma

Roma er mer enn 2500 år gammel og i dag er byen kjent og verdsatt for alt fra sin omfattende historie med mange godt bevarte monumenter, til den katolske kirkens utgangspunkt med Vatikanet midt i byen, store motehus og et folkeliv uten sidestykke.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Som feriemål er Roma svært variert. Byen er like egnet for romantiske små helgeturer, som for historiske og kulturelle dypdykk. De meget gode shoppingmulighetene retter seg mot ulike smaker og størrelser på lommeboken.

Dersom man vil gå i operaen, besøke Paven, eller bare rolig rusle rundt i Anita Ekbergs gamle bydel fra filmen "La Dolce Vita" så er alt dette mulig i romantiske Roma.

Reiseguide om Roma

Det finnes så utrolig mye å se i Roma. Her finner man hundrevis av severdigheter som man umulig rekker i løpet av ferien, noe som er en av grunnene til at man gjerne kommer tilbake igjen.

Colosseum er Romas kanskje mest kjente severdighet. En enorm, elliptisk, åpen arena fra 70 e.Kr hvor man pleide å by på gladiatorkamper, dyrehetsing, teater og henrettelser - alt foran et henført publikum.

Spansketrappen er en velkjent trapp i Roma sentrum. Trappen ble oppført av en franskmann på 1720-tallet. Navnet har ingenting med Spania å gjøre, men kommer fra å være plassert i tilslutning til Piazza di Spagna.

Fontana di Trevi - eller Trevifontenen som den kalles på norsk - er en enorm fontenekonstellasjon fra 1600-tallet. Det var i denne fontenen Anita Ekberg badet i filmen Det søte liv (La Dolce Vita). I dag er fontenen godt besøkt, men forbudt å bade i.

Peterskirken ligger i Vatikanstatens - katolisismens - høyborg. Dette er verdens største kirke, og uten tvil en av de mest kostbare. Peterskirken er dessuten et regelrett kunstmuseum med tanke på hvor mange statuer og malerier av velkjente kunstnere som man kan finne her.

Trastavere var allerede i antikken tettbefolket, og i dag kan man kalle bydelen Romas Gamleby. Her er pittoreske gater og torg, og gatenes rutenett har blitt bevart siden middelalderen.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear