21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Hellas

Det er ikke bare blandingen av herlig klima, vakre strender og en rik kulturhistorie som gjør Hellas til et ideelt feriereisemål. De tusenvis av øyer som er innenfor landets grenser gjør at valgfriheten med tanke på klima og omgivelser er nesten ubegrenset. Fra Kreta i sør til Thassos i nord finner man store forskjeller i både utseende og vær. Enda større forskjeller opplever man hvis man reiser til landets nordlige grenser, der de grønne, frodige skogene dekkes av hvit snø i vintermånedene.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Bildet av et gresk øyparadis er for de fleste av oss hvite sandstrender og hvitkalkede hus med blå skodder. Man tilbringer late dager under solen og om natten går man ut og spiser en gresk salat med friske oliven sjenerøst drysset over friske grønnsaker, en rykende varm moussaka eller kanskje en lammegryte med smak av friske urter. Til dette drikker man den lokale vinen og avslutter måltidet med en sterk raki - for å lette fordøyelsen litt. Etterpå setter man seg i en av byens koselige barer og drikker ouzo som får føttene til å mykne opp litt, og den varme kveldsluften gjør jobben for resten av kroppen.

 


Hellas er et vakkert land. Uansett hvilken av øyene man havner på vil man finne skjønnhet nesten overalt, og dette har gjort Hellas det store ferieparadiset som det er i dag. I hver eneste del av dette mangfoldige landet finnes det utrolige og forbløffende detaljer.

Hellas er porten mellom øst og vest, samt mellom nord og sør. Det er også den vestlige sivilisasjons vugge og demokratiets opphavsland. Enhver person som setter foten i Hellas kan føle den fantastiske energien som finnes her.

Les mer om reiser til Hellas

Hvis det er noe man kan være sikker på når man besøker Hellas, er det at man slipper å gå rundt med sulten mage. Grekerne selv elsker mat og alt sosialt samvær foregår over enten mat eller drikke - i store mengder.

Råvarene er viktige i gresk matlaging, og fordi Hellas er et solens rike så er grønnsaker og frukt alltid fulle av både smak og konsistens. Man spiser gjerne kjøtt - fortrinnsvis lamme-, kylling- og svinekjøtt, men også kanin-, geite- og storfekjøtt. Man er sparsomme med krydder og holder seg mest til urter som rosmarin, timian og oregano, samt salt og pepper.

Selv om grekerne elsker kjøtt er de nøye med ikke å spise for mye av det, da det ikke anses som veldig bra for helsen. To eller tre dager i uken serverer man tradisjonelt sett kjøttretter, mens resten av tiden er det grønnsaker, bønner og linser på menyen.

Retter man ikke bør gå glipp av når man besøker Hellas er Moussaka, fiskesuppe og Fasolada (som også er Hellas nasjonalrett).

Hellas produserer mye vin, og den er ofte av god kvalitet. Gå heller ikke glipp av nasjonaldrikken raki og den farlig gode sterkspriten ouzo, med en smak av anis.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear