21 49 39 00 Våre butikker

Reiser Tallinn

Tallinn er hovedstaden i Estland og ligger øverst av Baltikums tre land, på den andre siden av Østersjøen. Det er en utrolig vakker by, spesielt i de lyse sommermånedene. Den gamle bydelen i Tallinn heter Vanalinn, og kan by på en nesten intakt middelaldersk bykjerne. Her kan man beundre søte stråhus, fine tårn, ta en kaffe ved et skyggefullt, lite torg eller vandre langs den intakte bymuren som beskytter denne fabelaktige bydelen. Det er veldig lett å forestille seg riddere på hesteryggen og linkledde unge kvinner på Vanalinns sjarmerende brosteinsgater som minner litt om Visby på Gotland i Sverige.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Dersom man ønsker det kan man besøke den svenske kirken Rootsi-Mihkli Kirik eller byens eldste skole, grunnlagt av den svenske kong Gustav II Adolf. Sverige hadde stor innflytelse på Estland på 1600-tallet og dette merker man godt. Det sovjetiske har man imidlertid vært nøye med å prøve å fjerne fra byen.

Tallinn er ikke bare interessant fra et historisk og kulturelt perspektiv, da shoppingen og utelivet i denne byen også er helt suverent. Kanskje er det ikke fullt så billig som for noen år siden, men etter skandinaviske standarder er det meste fortsatt veldig rimelig.

 

Det finnes mange vakre og interessante severdigheter i Tallinn, og det er lett å få tak i guider som kan ta en med på sightseeing, og billig er det også.

Vanalinn er navnet på Tallinns middelalderske sentrum. Det ligger innenfor de vakre bymurene og har nå status som en del av verdensarven. Dersom man ønsker å komme seg inn på en førsteklasses måte tar man veien gjennom Viruporten som er slående vakker.

Kadriorg slott ble bygget på 1700-tallet og er et utrolig vakkert palass i barokkstil. Slottet ble bygget som sommerbolig for Tsar-familien, og det har siden 1920-tallet rommet et attraktivt kunstmuseum. Parken rundt slottet er utrolig koselig å rusle rundt i.

Alexander Nevskij-katedralen er alt man forventer seg av en overdådig østeuropeisk katedral. Innflytelsen på utformingen av katedralen kommer fra mange forskjellige historiske stiler, men at det var en russer som designet kan man ikke unngå. Avrundede tak og overdådig dekor i gull er noen av katedralens kjennetegn.

I bydelen Pirita, utenfor sentrum, finner man Teletårnet, og herfra får man en fantastisk utsikt over Tallinn. Tårnet er 314 meter høyt, men utkikkspunktet når "bare" 170 meter over bakken.

St. Olaikirken i Tallinn hadde da den ble bygget verdens høyeste spir, og i dag strekker denne praktfulle kirken seg 124 meter høyere opp i luften enn alle de andre bygningene rundt. Også herfra får man en fantastisk utsikt over Tallinns gamleby.

Reiser til Estland

Reiser til Tallinn
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear