Finn billige reiser til England

På ticket.no finner du alltid billige reiser. Søk etter flybilletter, lavprisfly og hotell i samme søk.

Spar tid og penger! Bestill fly + hotell samtidig.

Billig fly

  1. London 1 464,-
  2. Edinburgh 2 587,-

Fly + hotell

  1. London 2 233,-
  2. Edinburgh 4 676,-

4 byer i Sørøst-England som du enkelt når med tog fra London

Brighton

Brighton er en herlig kystby, med fin beliggenhet ca. 50 minutter med tog fra London. Mest berømt er Brighton Pier, den populære piren som huser både restauranter, puber og et lite fornøyelsesområde. Brighton har en sterk gaykultur med mengder av klubber og kafeer spesielt rettet mot et homofilt miljø, med bydelen Kemptown som kjerne. Byen har dessuten et enormt utvalg av restauranter som vil tilfredsstille den mest kresne gourmeten. Legger du til bra shopping, koselige kafeer og et betydelig roligere miljø sammenlignet London, er det lett å forstå hvorfor Brighton er så populært.

Windsor

Windsor Castle er Storbritannias største slott og dessuten et av landets mest kjente. Det er også verdens eldste bebodde slott og et av de viktigste offisielle bostedene for den britiske kongefamilien. Slottet benyttes både privat og til offisielle oppdrag og seremonier, og dronning Elisabeth II tilbringer ofte helgene på Windsor. Slottets kapell, St George´s Chapel, er et meget populært sted for kongelige bryllup. I mai 2018 er det duket for bryllup i Windsor, mellom prins Harry og skuespilleren Meghan Markle. Til Windsor Castle tar du deg enkelt med tog fra Paddington eller Waterloo Station i London. Reisen tar knapt en time. 

Portsmouth

Portsmouth er Englands største flåtehavn, og her finner du fine skipsmuseer du kan besøke, bl.a. Portsmouth Historic Dockyard der Lord Nelsons HMS Victory og Henrik VIII:s flaggskip The Mary Rose er vel bevart. For den mindre båtinteresserte finnes det også mye annet å oppdage her. I denne dynamiske byen ble Charles Dickens født, og Arthur Conan Doyle og Rudyard Kipling har også bodd her. Alle disse tre litterære gigantene er representert på ulike museer, som alle er verdt et besøk. 

 

Eastbourne

Eastbourne er en sjarmerende liten kystby ved Englands sørkyst, nær den naturskjønne toppen Beachy Head med sine over 150 meter høye krittklipper. Selve byen er fylt med vakre viktorianske hus, koselige afternoon tea-serveringer og hyggelige hotell. Eastbourne sies å ha flest soltimer i England, noe som gjør byen til et populært badested for både innenlands- og utenlandsturister. 

Tips til ting å gjøre i England

Besøk vingårder i Sørøst-England

Prisbelønnede engelske bobler - hva tenker du om det? Faktum er at engelske viner er på sterk fremmarsj, og særlig i Sørøst-England satses det for fullt på å gjenoppta den lange tradisjonen med vinfremstilling. Jordene ligner de du finner i franske Champagne og det er nettopp derfor det legges litt ekstra kjærlighet i musserende viner. Disse vinene slår dessuten ofte champagne i blindtester. Pass på å besøke f.eks. fantastiske Chapel Down Winery, hvor vinen ofte får prestisjetunge priser og som dessuten har vært ledende i gjenoppdagelsen av engelske viner. Hit kommer du deg enkelt med tog (ca. 1 time) fra London sentrum. Et annet hyggelig alternativ som ligger i nærheten er Sandhurst Vineyards, som også byr på interessante turer med vinsmaking. 

London med familien

London er en perfekt ferieby for barnefamilier. Byen har et stort utvalg av spennende museer og aktiviteter blandet med koselige kaféer, noe som gjør at alle stoppene underveis ikke bare fyller på med energi i små mager, men også blir en herlig avslapning for de voksne. Det store pariserhjulet London Eye er en sikker vinner hos både store og små. Bestill billett på forhånd for å unngå køene! Den beste, og definitivt mest prisvennlige fornøyelsen, er å benytte de vakre dobbeldekkerbussene. Velg ut en trivelig rute, kapre setene som er høyest oppe og lengst frem, og nyt sightseeingturen. Gå heller ikke glipp av muligheten til oppleve Harry Potters verden i virkeligheten. Med toget fra Euston tar du deg til Warner Bros Studios hvor større deler av de kjente og kjære filmene ble spilt inn. 

Sjarmerende bosteder

Få reisemål er så tettpakket med koselige, unike bosteder som England. Å bo på en hyggelig Bed and Breakfast (B&B:s) er en fin måte å komme nærmere den engelske kulturen på, sammenlignet med å bo på store, mer upersonlige hotellkjeder - og det finnes mange gullkorn å velge blant. Fenland Guest House i Southampton har f.eks. meget hjemmekoselige rom med sentral beliggenhet i byen. En skikkelig pittoresk perle er The Langtons Guest House i Eastbourne, med herlig utsikt over havet, eller Cromwell House med ett minutts spasertur fra Eastbourne-piren. Skal du lenger østover, eller vil komme deg nærmere klippene i Dover, finner du f.eks. Castle House, en innkvartering i et vakkert steinhus fra 1730-tallet.

Naturopplevelser i Sørøst-England

Englands natur er virkelig spesiell - med alt fra grønne, bølgende åser til dramatiske klipper langs kysten. Kun en drøy time med tog fra London ligger South Downs, Englands nyeste nasjonalpark. Her er naturen meget varierende med vidstrakte åser, skoger og elver. Den vakre kyststripen mot Den engelske kanal er kanskje mest kjent, med de hvite kalkklippene Seven Sisters i spissen. Englands mest kjente klipper er nok de hvite klippene ved Dover som er Storbritannias nærmeste punkt mot kontinentale Europa. En vandrings langs de dramatiske klippene langs havet, hvor man på klare dager har god utsikt over den franske kysten, er et minne for livet. Hit reiser du enkelt direkte fra Gatwik. 

Slott i Sørøst-England

Den populære TV-serien Downton Abbey har fått interessen for å besøke engelske slott til å skyte i været - og det med rette. Sørøst-England har et fantastisk utvalg av slott som er åpne for besøkende. Et av de mest populære er Highclere Castle, som også har fungert som innspillingssted for overnevnte serie. Det overdådige slottet er omgitt av vakre hager, hvor du lett bare kan spasere rundt en hel dag. Et annet slott som også er verdt et besøk er Hampton Court Palace, drøyt en time med tog fra Victoria. Hampton Court er et av Tudors viktigste slott og var en av Henrik VIII:s fremste boliger. Om du vil lære deg mer om slekten Tudor, er Hever Castle, Anne Boleyns barndomshjem, berømt for sin samling med Tudormalerier og sin fantastiske, prisbelønte hage. 
 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!