21 49 39 00 Våre butikker

Tips for mer bærekraftige reiser

Vil du vite hva du selv kan gjøre for å reise mer bærekraftig? Her finner du noen enkle tips som gir en positiv innvirkning på miljøet og gjør reisen mer bærekraftig. Vi verner om de steder og reisemål v tilbyr og vil bevare dem på beste måte. Målet er at våre barn og fremtidige generasjoner skal få muligheten til å nyte av alle de vakre stedene i verden, på samme måte som vi gjør. 

 

Velg direktefly
Om det er mulig - velg direktefly fordi mellomlandinger, med flere starter og landinger, innebærer mer ustlipp.
 

Minimer bagasjen
Jo mindre bagasjen veier, desto mindre blier flyets forbruk av drivstoff. 

 

Energisparing
Slukk lyset, spar på vannet når du dusjer, bruk håndklærne lenger og slå av air conditionen. Dette bidrar til at hotellet minsker sitt energiforbruk og dermed sitt klimaavtrykk
 

Velg reisemål med omhu
Unngå reisemål som lider av overturisme, eller har problemer med forurensning. Se på alternativt, mindre besøkte reisemål - dette er også en fordel for lokalbefolkningen. 

Støtt lokale virksomheter
Turismen er den viktigste innstektskilden for mange land - men med store utenlandseide hotellkompleks er det ikke alltid at turistenes penger kommer den lokale befolkningen til gode. Pass på å besøke lokale restauranter og lokale markeder, kjøp lokalproduserte varer og souvenirer, eller lei en lokal guide. På denne måten får du dessuten mest ut av de fantastiske opplevelsene som en utenlandsreise gir!
 

Bufférestaurant
Minimer matsvinet ved aldri å forsyne deg med mer enn du kan spise opp. Gå heller flere ganger!
 

Aktiviteter med dyr
Bare delta på aktiviteter med dyr dersom de er sertifiserte og følger internasjonale retningslinjer for dyrehold. Dyrevelferden i flere populære turistland er ikke kontrollert - dette er årsaken til at du bare skal besøke dyreparker eller delta på aktiviteter med dyr om arrangøren følger internasjonale retningslinjer. Å ri på en elefant bør alltid unngås. 

 

Klimareduser reisen din
Når du klimareduserer reisen din så bidrar du til prosjekter som støtter utviklingen av biodrivstoff, planting av trær og utviklingen av fornybare, fossile energikilder. Les mer om hvordan du klimareduserer reisen din »

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear