Reisegaranti

Reisegarantiordningen er en økonomisk beskyttende garanti for reisende når reisen blir innstilt, avbrutt eller kanselleres som følge av konkurs. Da kan man søke om erstattelse fra reisegarantien.

Reisegaranti gjelder for:

  • Pakkereiseloven

    Pakkereiseloven gjelder for tilbud om pakkereiser og for avtaler om kjøp av pakkereiser som inngås mellom en kunde og en arrangør eller formidler av pakkereise. En pakkereise er et tilrettelagt arrangement som omfatter overnatting og som varer i mer enn 24 timer. En pakkereise selges til en samlet pris og består av transport og innkvartering eller andre turisttjenester som utgjør en vesentlig del av arrangementet; for eksempel leiebil, teaterbilletter eller billett til et idrettsarrangement. Pakkereiseloven skal finnes for alle pakkereiser, uansett om de selges til privatpersoner eller organisasjoner.

    Pakkereiseloven gjelder for de privatpersoner som kun kjøper transport som skjer sammen med en pakkereise, for eksempel på charterfly eller en buss. Dersom du kun har kjøpt ruteflybillett eller deler av reisen hos ulike leverandører er du ikke beskyttet av reisegarantien.
     
  • Pakkeliknende reiser

    Pakkereiseloven omfatter også de privatpersoner som kjøper pakkeliknende reiser bestående av separate transport- og innkvarteringstjenester som er satt sammen som en pakkereise. Kombinasjonen bør framstå som en naturlig enhet.

Søk om erstatning skal være inne hos Reisegarantifondet senest seks (6) måneder etter at reisen skulle ha vært gjennomført.

For mer informasjon gå inn på Reisegarantifondet eller ringe Reisegarantifondet på telefon 51 85 99 40.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!