69 03 00 20 Våre butikker
Gruppereise til Svalbard

Gruppereise til Svalbard

Longyearbyen er Svalbards administrasjonssenter og ligger innerst ved Adventfjorden på øya Spitsbergen. Stedet har 2 075 innbyggere (2013) og er en av verdens nordligste bosetninger. De aller fleste innbyggerne er nordmenn, men nesten 40 nasjonaliteter er representert. Det er fri adgang til å bosette seg i Longyearbyen for borgere fra alle stater som har underskrevet Svalbardtraktaten, men man må kunne forsørge seg selv.

Stedet ble opprettet i 1906 av John Munroe Longyear (1850–1922). Han var den største eieren i gruveselskapet Arctic Coal Company, med hovedkontor i Boston i USA. Gruvene og tettstedet ble i 1916 kjøpt av Store Norske Spitsbergen Kulkompani. Longyearbyen ble nedbrent og ødelagt av tyske styrker 8. september 1943 og gjenoppbygd etter andre verdenskrig.

Tidligere var Longyearbyen en gruvebosetning, men fra begynnelsen av 1990-tallet har samfunnet endret seg. Mens det før var flere gruver i drift rundt Longyearbyen, er det bare Gruve 7 som er i drift i dag. Gruve 7 produserer ca. 60 000 tonn kull, hvor halvparten går til Longyear Energiverk – landets eneste kullkraftverk. I dag er turisme, forskning og utdanning viktige næringsveier i tillegg til gruvedriften. Svalbard lufthavn, Longyear har flyforbindelse til fastlandet hele året. Det er et aktivt idretts- og kulturliv i Longyearbyen. I Longyearbyen arrangeres verdens nordligste bluesfestival, Dark Season Blues hvert år i slutten av oktober. I 2002 ble det innført lokalstyre i Longyearbyen, hvor det folkevalgte organet Longyearbyen lokalstyre blant annet fikk ansvaret for infrastruktur, samfunns- og arealplanlegging og barnehagene.

Under finnes et reiseprogram til Svalbard, men vi skreddersyr selvfølgelig en reise med transport, overnatting, restauranter og utflukter etter hva som passer for akkurat din gruppe.   

 

Send forespørsel

(Helt gratis - ikke bindende)

DAG 1

Transfer fra flyplassen til hotellet.

Innsjekking og middag på Radisson Blu Polar Hotel

Innsjekking og middag på Radisson Blu Polar Hotel

Radisson Blu Polar Hotel i Longyearbyen er verdens nordligste fullservicehotell og tilbyr boblebad på den felles terrassen. Enten du har middag i hotellets restaurant eller ute, kan du nyte en imponerende panoramautsikt over fjorden sammen med ditt måltid eller drikke. Du kan også slappe av i hotellets badstue.

Restaurant Nansen serverer arktiske spesialiteter og internasjonale retter, mens Barentz Pub & Spiseri serverer drinker og lette måltider. En populær frokostbuffé serveres hver morgen.

DAG 2

Dagen starter med en konferanse og lunsj i hotellets lokaler. Hotellets fire møterom har vidstrakt utsikt over landskapet, og det største rommet har plass til 140 personer.

Tur med hundespann

Tur med hundespann

Polarnatten er en spesiell tid på året, og hundesledetur under stjerneklar himmel, dansende nordlys eller glitrende måneskinn,  er en opplevelse man ikke kan gå glipp av. Etter at alle har tatt plass, vil guiden lede veien ut av gårdene. Hundene bjeffer utålmodig først, men så snart vi er på vei, synker en vakker stillhet over oss. De ivrige hundene drar i ett raskt tempo, men etter et par kilometer finner de en komfortabel fart. Ut i mørket vil vi slå av lysene, og etter en kort stund vil fjellets konturer komme til syne. I sør kan vi se at det er lysere i horisonten. Det snødekte landskapet reflekterer lys fra månen, stjernene og, hvis vi er heldige, nordlysene - og det er overraskende hvor mye du kan se under denne magiske turen!       

DAG 3

Snøscooter safari til  Tempelfjorden

Snøscooter safari til Tempelfjorden

Ingen tur til Svalbard er fulkommen uten en utflukt til Tempelfjorden!

Etter en orientering kjører dere mot Tempelfjorden. Du vil passere gjennom den brede Adventdalen, gjennom mer interessant terreng og nå til det historiske området Fredheim, hvor jegeren Hilmar Nøis hadde sin basestasjon i litt over 30 år. Du vil se både den tidligere hytta, hvor en av hans barn ble født, og den større villaen han bygget for sin andre kone.

Under turen spiser du en ekspedisjonslunsj før du kommer tilbake til sivilisasjonen.

DAG 4

Egentid før transfer fra hotellet til flyplassen for hjemreise.

Kontakt oss for ett tilbud.  Priser er avhengig av reiseperiode, ønsket hotellstandard og øvrig innhold i programmet. Vi skreddersyr reisen etter dine ønsker.

Send forespørsel

(Helt gratis - ikke bindende)

Bli oppringt clear
Vil du ha hjelp eller har spørsmål?
Oppgi telefonnummeret ditt så ringer vi deg opp så fort vi kan. (Eks.: 004712345678)
Takk. clear

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear