69 03 00 20 Våre butikker
Gruppereise til Chablis og Auxerre

Gruppereise til Chablis og Auxerre

Innbyggertallet i dette området av Yonne er omtrent 42 000. Denne byen finner du 150 kilometer sørøst for hovedstaden i landet, Paris. Den ligger også omtrent 4 kilometer øst for Saint-Georges-sur-Baulche.

Tilbring litt tid på Leblanc-Duvernoy museum, et lærerikt museum. For å lære noe nytt, kan du reise til Leblanc-Duvernoy museum.

Besøk Saint-Germain klosterkirke og ta del i den kunstneriske atmosfæren. De som liker historie vil finne glede i Tour de l'Horloge, Klokketårnet i Auxerre and Saint-Eusebe kirke. Få innsikt i religionene i området ved å dra til Auxerre katedral.

Reiseforslaget vårt er veldig godt mottatt av våre kunder men vi skreddersyr også reiser med transport, bosted, restauranter, konferanselokaler  og utflukter etter hva som ønskes for akkurat for deres gruppe.

 

Send forespørsel

(Helt gratis - ikke bindende)

DAG 1

I ankomsthallen på flyplassen i Paris kan dere bli møtt av guiden deres som følger med bussen til hotellet.

Innsjekk på hotell Auxerre

Dette er et enkelt  lite 3 stjerners sjarmerende hotell i Burgund i byen Auxerre. Her bor du i et vakkert hus fra det nittende århundre, 5 minutters gange fra middelalderbyen Auxerre og noen få kilometer fra vingårdene  i Chablis og Vezelay. Hotellet har 47 rom med aircondition og hvert rom har sin egen stil. Resepsjonen er åpen 24 timer i døgnet. Hotellet har en loungebar, treningstudio og badstue.

DAG 2

Dagstur til Chablis med lunsj og Vinsmaking

Dagstur til Chablis med lunsj og Vinsmaking

Privat buss fra hotellet hvor turen går til ett møte med vår vin spesialist i Chablis, en  engelsktalende representant fra Chablis som tidligere har arbeidet med vinstokkene og med sammensetningen av viner. Vi får et bra foredrag om de fire Chablis-vinene fra Petit Chablis til Grand Crus. Et glass Chablis serveres i vinåkeren. Vi får også smake vin på en annen vingård.

Lunsj på en hyggelig bistrorestaurant i Chablis.

Ettermiddagens program:

Vi reiser videre gjennom Auxerrois’ vinområde mot vingården Bailly-Lapierre med sine imponerende grotter. Her får vi smake på en musserende vin fra Burgund. Eventuelt kan denne droppes mot en tredje vinsmaking i Chablis. Til slutt blir vi tatt i mot av en vinprodusent i hans vinkjeller for å smake på flere viner; Chardonnay, Aligoté and Sauvignon av de hvite og Pinot Noir som Irancy, Saint Bris Le Vineux, Aligote Bourgogne Côtes d’Auxerre

Turen slutter ca. 16.30 og vi reiser tilbake til hotellet.   

DAG 3

Liten Spasertur i Auxerre med engelsktalende guide

Liten Spasertur i Auxerre med engelsktalende guide

Utflukt til munkeklosteret Abbaye de Fontenay besøk , og videre til Vezelay Abbaye de Fontenay.

Cistercienserklosteret i Fontenay er et av Cistercienserordenens munkekloster i kommunen Montbard i departementet Côte-d'Or i Frankrike.

Klosteret ble grunnlagt av Sankt Bernard av Clairvaux i 1118, bare noen år etter at han forlot klosteret i Cîteaux og grunnla klosteret i Clairvaux. Fontenays kloster ligger i en liten skogkledd dalgang 60 km nordvest for Dijon. Det hadde en sterk utvikling på 1100- og 1200-tallet og hadde kongelig beskyttelse. Klosteret ble plyndret under hundreårskrigen og hugenottkrigen. Etter en tids stagnasjon ble refektoriet revet av munkene i 1745. Klostret ble stengt under den franske revolusjonen og ble brukt som papirfabrikk fram til 1902. I det meste av denne tiden ble det eiet av slekten Montgolfier.

Alle bygningene er oppført i romansk stil, med en nyere abbedbolig samt en sykeavdeling. Klostret er et av de eldste og mest komplette Cistercienserkloster i Europa og ble et verdensarvsted i 1981.

Lunsj på en hyggelig restaurant.

Vézelay er en landsby i departementet Yonne i regionen Bourgogne-Franche-Comté øst i Frankrike. Klosteret i Vézelay og dens klosterkirke har arkitektonisk og historisk betydning.

Den benediktinske klosterkirken i Vézelay ble grunnlagt på 800-tallet. Kort tid etter fikk kirken relikviene til Maria Magdalena og har siden vært et viktig pilegrimssted.

Pilgrimskirken la Madeleine.

Den nåværende kirken ble oppført i tiden 1089–1206. Dens romslige midtskip, nesten 60 meter langt, har uvanlige høye hvelv. Dens proporsjoner og det gotiske korets eleganse gir interiøret en letthet som forsterkes av de grå ribbene på midtskipets massive buer. De markerer midtskipets travéer og deler inn krysshvelvet ovenfor. Midtskipet nås gjennom en vakker skulpturell inngang fra en bred vestportal.

Kirken og Vézelay har siden 1979 vært en del av verdensarven.

DAG 4

Dagen til eget bruk frem til avreise fra hotellet til flyplassen i Paris for retur til Norge.

Kontakt oss for ett tilbud.  Priser er avhengig av reiseperiode, ønsket hotellstandard og øvrig innhold i programmet. Vi skreddersyr reisen etter dine ønsker.

Send forespørsel

(Helt gratis - ikke bindende)

Bli oppringt clear
Vil du ha hjelp eller har spørsmål?
Oppgi telefonnummeret ditt så ringer vi deg opp så fort vi kan. (Eks.: 004712345678)
Takk. clear

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear