69 03 00 20 Våre butikker
Gruppereise til Berlin, Tyskland

Gruppereise til Berlin, Tyskland

Tysklands hovedstad Berlin har en spesiell utstråling med sin utrolige historie og de dynamiske forandringene i byen siden Berlinmurens fall.

Det er få andre europeiske storbyer som har forandret seg så mye de siste årene.

Naturligvis vitner de berømte severdighetene og landmerkene som Brandenburger Tor, Reichstag og East Side Gallery fortsatt om byens historie – men i dag presenterer Berlin seg som en ung, dynamisk metropol i hjertet av Europa med øyne for nye trender innenfor arkitektur, kunst og mote. Oppdag dens mangfold – nyt Berlin!

Reiseruten nedenfor inneholder mange gullkorn i Berlin, men selvfølgelig skreddersyr vi reisen med transfport, hotel, restauranter, konferansefasiliteter og utflukter ut i fra hva som passer akkurat for deres gruppe.

 

Send forespørsel

(Helt gratis - ikke bindende)

DAG 1

Ankomsttransfer til hotellet i Berlin. Dere møtes i ankomsthallen av en guide som følger dere til hotellet.

Innsjekking på Best Western Hotel Amedia

Innsjekking på Best Western Hotel Amedia

Dette moderne hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og er et godt utgangspunkt for shopping, sightseeing og forretningsavtaler. Ligger bare 500 meter fra historiske Theater des Westens. De lydisolerte rommene har stilig interiør, og er godt utstyrt. Hotellet serverer en rikholdig, valgfri frokostbuffé hver morgen. Andre måltider kan nytes i restauranten El Dorado, og hotellbaren tilbyr et bredt utvalg av gode viner, øl og cocktailer. Amedia Hotel Berlin ligger på den populære handlegaten Kurfürstendamm i Berlin, hvor du vil finne mange kafeer, restauranter og butikker. I nærheten finner du attraksjoner som varehuset KaDeWe og kirken Gedächtniskirche (700 meter). Savignyplatz S-Bahn (bytog) og Uhlandstraße T-banestasjon ligger en 5-minutters spasertur fra hotellet. Zoologischer Garten S-Bahn-stasjon ligger 1 km fra hotellet, og tilbyr enkle forbindelser til Messe Berlin og Berlin sentralstasjon.

Guidet tur på Wannsee Conference

Guidet tur på Wannsee Conference

Ved middagstid den 20.januar 1942 fant et møte på om lag 90 minutter sted i SD-pensjonatets spisestue. Representanter for SS, NSDAP og ulike ministere deltok på dette møtet, som ble samlet av Reinhard Heydrich, leder av sikkerhetspolitiet og SD. Møtet var den «endelige løsningen på det jødiske spørsmålet». Heydrichs mål var å understreke sin ledende rolle i deportasjonene og involvere viktige departementer og partier i forberedelsene til drapet på jødene.

Buss og skandinavisktalende guide vil hente dere på hotellet.

DAG 2

 Dagstur til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen

Dagstur til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen

Cirka 30 kilometer nord for Berlin ligger Konsentrasjonsleiren Sachsenhausen (på tyrke forkortet KZ Sachsenhausen). Mellom 1936 og 1945 var KZ Sachsenhausen en nazityskt konsentrasjonsleir. Leiren ble i 1945 overtatt av den sovjetiske okkupasjonsmakten og brukt som leir for tyske krigsfanger, NSDAP-funksjonærer og russiske dessertører. Leiren ble stengt i slutten av 1950 tallet og er siden 1061 blitt en minnesplass med et museum.

Leiren er i dag et minnesmuseum. To brakker er gjenoppbygd med materiale som man har funnet på området. Disse brakkene står på samme grunn som de to jødiske brakkene stod på i sin tid. Til tross for at en av brakkene, som man kan besøke, brant som følge av et nynazistisk attentat i 1992 finnes det fortsatt mye å se. Toaletter, matrom og en sovesal klarte seg under brannen. Den resterende delen av bygningen er gjort om til museum. Der kan besøkende blant annet høre på mennesker som overlevde leiren og se bilder og eiendeler fra dem.

DAG 3

Guidet tur i Story of Berlin

Guidet tur i Story of Berlin

Dette er en meget interessant utstilling som viser Berlins utvikling fra begynnelsen til i dag. På en lærerik men samtidig veldig underholdende måte føres besøkende gjennom det preussiske riket, det glade 1920-tallet, krigsårene, den kalde krigen og murens fall. Utstillingen viser på et meget levende måte hvordan menneskene i Berlin levde under de ulike epokene. Her finnes også en orginalbunker fra kalde krigens dager.

(Denne utstillingen ligger like ved siden av hotellet Best Western Amedia)

Hjemreise

Hjemreise

Buss henter dere ved hotellet og kjører dere til flyplassen for hjemreise.

 

Kontakt oss for ett tilbud.  Priser er avhengig av reiseperiode, ønsket hotellstandard og øvrig innhold i programmet. Vi skreddersyr reisen etter dine ønsker.

Send forespørsel

(Helt gratis - ikke bindende)

Bli oppringt clear
Vil du ha hjelp eller har spørsmål?
Oppgi telefonnummeret ditt så ringer vi deg opp så fort vi kan. (Eks.: 004712345678)
Takk. clear

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear