Weekendtur Munchen

Søk etter weekendtur til Munchen. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om München

Fakta om München

München er Tysklands tredje største by og ligger ved elven Isar, nord for de Bayerske alpene. Alt begynte med et kloster og en tollstasjon på 1100-tallet og hertugene av Bayern styrte helt siden den gang og frem til 1918. Münchens historie etter første verdenskrig var turbulent, med begynnelsen i et kommunistisk opprør og avslutningen med Hitlers nazistparti, som så byen som sitt sentrum. Det ble bygget flere såkalte führer-hus rundt Königsplatz, hvor mange møter ble avholdt (to av husene står der fremdeles). Den beryktede konsentrasjonsleiren Dachau ligger i nærheten. Etter andre verdenskrig bygget man opp byen igjen og den ser
på mange måter ut som den gjorde før, med en kompakt men vakker indre by. Den store Marienplatz ligger midt i og der finnes både et nytt og et gammelt rådhus. Tre middelalderske byporter har overlevd – en av dem, Karlstor, er det eldste byggverket ved Stachus, et torg hvor også justispalasset ligger. Det finnes flere fine kirker å see i München, den romanske St Peterkirken, som er Münchens eldste, eller 1400-tallskatedralen Frauenkirche. I utkanten av gamlebyen ligger det vakre slottet Residenz, som i dag er et museum. Fire store 1800-tallsavenyer går ut fra sentrum. Den neoklassiske Brienner Strasse fører frem til Königsplatz hvor mange museer og gallerier ligger. På den italienskinspirerte Ludwigstrasse ligger mange offisielle bygninger. På den neogotiske Maximilianstrasse ligger noen av byens mest eksklusive butikker. Til sist, Prinzregentstrasse, med sine museer, strekker seg over elven. Bortenfor sentrum finnes flere palasser.

München har flere severdigheter enn man kan telle, og også flere parker, vidunderlige bygninger, interessante museer og et levende gateliv. Dersom du bare skal besøke en eneste tysk by, sørg for at det blir München... og bli her i minst en uke. München må være Tysklands dyreste by, men det er verdt hver eneste krone.
Innbyggere
1 337 000 (2007)

Når bør man reise?
Alpeværet er uforutsigbart, men sommermånedene (mai til september) er ganske bra.

Ikke gå glipp av

Alte Pinakothek med en fin samling europeisk kunst. Utsikten fra katedralens sørlige tårn, som aldri kan overgås – ingen høyere bygninger kommer til å
bli oppført i München. Schloss Nymphenburg ca. 6 kilometer fra sentrum. Det er et jaktslott i barokkstil fra 1600-tallet og var fyrstene av Bayerns favorittslott om sommeren. Münchens mest berømte ølhall – Hofbräuhaus am Platz, midt i sentrum. Ta på lederhosen! Julemarkedene – fra begynnelsen av
desember og frem til jul – på Marienplatz. I utsalgene selges alle julegodsaker man kan tenke seg. Oktoberfest – en to uker lang festival som beskrives som "den største folkefesten i verden". Borgermesteren åpner festivalen ved å banke på en øltønne og si ”O ’zapft ist!” (Klart for tapping.)


Visste du at?
München endret for en stund siden sitt motto fra "metropolen med hjerte" til det mer direkte "München elsker deg" – og det er store sjanser for at følelsen er gjensidig.
Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Tyskland

Weekendtur til Berlin | Weekendtur til Munchen
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!