21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Antalya

Søk etter weekendtur til Antalya. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Antalya

Fakta om Antalya

På bare 25 år har det som var en nedslitt fiskehavn forvandlet seg og blitt den største byen langs Tyrkias Middelhavskyst. Denne attraktive kystbyen kan ta i mot så mange som to millioner mennesker, og drar dem til seg med et pulserende uteliv, bra shopping og milelange badestrender, i tillegg til de pittoreske gamle kvartalene og mange kulturelle severdigheter og hendelser i byen. En stor del av Antalyas sjarm beror på beliggenheten – som er spektakulær. Byen er bygget på kalksteinsklipper som faller bratt ned i havet, med Taurusfjellenes snøkledde topper som bakgrunn. Byens symbol er Yivliminareten, en 38 meter høy minaret fra 1200-tallet som strekker seg opp mot himmelen fra de pittoreske gatene i det historiske Kaleiçi-distriktet, fylt med greske, italienske og tyrkiske bygninger. Brosteinsgatene svinger seg ned fra klippen mot byens antikke romerske havn, mot Iskelemoskeen fra 1800-tallet som ble bygget over en naturlig kilde. Havnen kan også vise til en verdsatt marina. Til tross for de uunngåelige betongkolossene er den moderne delen av byen likevel fylt med trivelige bulevarder omkranset av palmer, dyre butikker på gater som Isiklar, Atatürk og Cumhuriyet. Den fantastiske stranden Konyaalti (småstein) som strekker seg flere kilometer vestover har en attraktiv strandpromenade omgitt av hoteller, butikker og restauranter og all slags underholdning. I øst ligger Lara-stranden – kilometervis med sand, og mye færre mennesker jo lenger bort man kommer. Skjærene i fjæra er vakre mens landskapet i nærheten er fullt av fascinerende arkeologisk materiale. Antalya er et nesten perfekt reisemål som kombinerer den store byens kultur og underholdning med sol og bad.
Innbyggere
677 000 (2005)

Når bør man reise?
Når som helst i løpet av året, ettersom det knapt blir noen vinter å snakke om her. Det er veldig trangt og varmt midt på sommeren. I oktober har man en filmfestival, den største i Tyrkia.

Ikke gå glipp av

Antalya Museum – hvis du bare har tenkt til å gjøre en kulturell aktivitet må du velge dette museet. Hadrianus port – bygget av romerne på 100-tallet. Moskeen Kesik Minare – som tidligere var en bysantinsk kirke. Utsikten fra Hidirlik-tårnet i Karaogluparken. Den antikke byen Termessos som ligger vakkert bare 30 kilometer nordvest for Antalya. Perges ruiner, 18 kilometer nordøst for byen.


Visste du at?
Skisesongen i Taurusfjellene strekker seg fra november til mai – hvis du velger rett tidspunkt kan du stå på ski om morgenen og bade på ettermiddagen.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Oppgi antall reisende
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear