21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Stockholm

Søk etter weekendtur til Stockholm. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Stockholm

Fakta om Stockholm

Stockholm ligger på østkysten ved Mälarens utløp i Østersjøen, og er vidt berømt for sin skjønnhet. Byen er bygget på fjorten øyer, noe som gjør Sveriges hovedstad til en veldig vakker by.

Birger Jarl bygget et forsvarsanlegg på øya som senere ble Gamla Stan i 1252 for å forsvare den smale passasjen mellom Østersjøen og Mälaren. Det sies at han valgte stedet ved å kaste en stokk i vannet for å se hvor strømmen førte den i land. Det skulle da være det beste stedet for tilbakevendende skip. Derav navnet Stockholm. Bosetningene som vokste opp har bredt seg til å bli den byen vi ser i dag. På midten av 1400-tallet ble Stockholm hovedstad i riket som omfattet både Norge og Danmark. Den første kongen som ble kronet i Stockholm var Gustav Vasa, i 1523. Siden har byen vært sete for kongefamilien.

Gamla Stan har beholdt sitt middelalderske gatenettverk og her finne man hus i nesten alle vesteuropeiske stiler. Byen forøvrig er frisk og fargerik og mange hus er fremdeles malt i sine opprinnelige farger: 1600-tallshusene er røde, 1700-tallshusene er gule og senere bygninger er hvite eller grå. Det finnes flere interessante kongelige slott man kan utforske i Stockholm. Barokkslottet Drottningholm ble bygget på 1500-tallet og er den nåværende kongefamiliens bosted. Men det er også et populært utfluktsmål med fine hager. Det finnes mer enn 70 ulike museer i byen. Nasjonalmuseet har en stor kunstsamling, 16 000 malerier (noen av Rembrandt) og over 30 000 andre arbeider. Moderna Museet viser nyere arbeider, blant annet av Picasso og Dalí. Nordiska Museet er et etnologisk museum som viser svensk kultur, og på Vasamuseet vises regalskipet Vasa.
Innbyggere
787 000 (2007

Når bør man reise?
Mai til oktober

Ikke gå glipp av

Det kongelige slott – midt i byen.

Gamla Stan
– et område med middelalderske kvartaler og brosteinsgater som kan dateres til 1200-tallet.

Stadshuset – en bygning i rød teglstein som dominerer omgivelsene og synes på lang avstand. Vasamuseet – hvor skipet Vasa fra 1600-tallet finnes.

Visste du at?
På vinteren er det bare seks timer med dagslys.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear