21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Gøteborg

Søk etter weekendtur til Gøteborg. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer om Gøteborg

Mer informasjon om Göteborg

Fakta om Göteborg

Sveriges andre by ligger på vestkysten, ved Göta-elven, og ble planlagt av hollenderne på 1600-tallet. Göteborg ble en betydelig handelshavn og sete for det Østindiske kompaniet. Mot slutten av 1800-tallet og i begynnelsen av 1900-tallet fulgte tung industri. Økonomiske og sosiale problemer har fulgt i sporene av de omvandlingene som har skjedd her, som på mange andre steder. I dag er det høyteknologisk industri og turisme som gjelder – med stor fremgang. Det finnes ikke mye igjen av den opprinnelige bybebyggelsen som hovedsakelig var trebebyggelse. To unntak er Skansen Kronan, opprinnelig et forsvarsanlegg, så et militærmuseum og nå mest et festlokale, og Älvsborgs festning – en populær severdighet. Det finnes mange storslåtte kjøpmannshus fra 1700-tallet langs kanalene – blant annet det Østindiske huset som nå er Göteborgs bymuseum. Mot slutten av 1800-tallet ble det som har blitt kalt landshøvdinghus introdusert i Göteborg. Det var treetasjers leiehus hvor første etasje var anlagt i stein, og andre og tredje etasje var oppført i tre. Det første som ble bygget ble ikke revet før i 1975. Selv om landshøvdinghusene ble bygget på flere steder førte også en økt velstand til annen arkitektur – som for eksempel jugendstil. Som på mange andre steder i Norden har også Göteborg tatt til seg mye av den moderne arkitekturen på 1900-tallet, ofte på bekostning av det gamle. Det har likevel gitt byen en trivelig blanding mellom gammelt og nytt og gjør den visuelt spennende. Göteborgs hovedgate kalles Avenyn, selv om den egentlig heter Kungsportsavenyn. Det er hit man går om man vil shoppe, spise eller bare koble av i en kafé eller en av de mange barene som har gjort byen berømt.

 

Innbyggere
490 000 (2006)

Når bør man reise?
Unngå vinteren.

Ikke gå glipp av

Masthuggskyrkan – dette er et godt eksempel på nasjonalromantisk arkitektur. Kirken ble ferdigstilt i 1914. Feskekörka er et livlig fiskemarked hvor man også kan spise godt. Göteborgs kunstmuseum og den berømte Poseidonstatuen på Götaplatsen. En båttur i skjærgården. Liseberg – Skandinavias største fornøyelsespark.

Den botaniske hagen – en av de fineste i Europa.Visste du at?
De hollandske planene for Göteborgs kanaler ble senere brukt også i Jakarta, Indonesia.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear