21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Barcelona

Søk etter weekendtur til Barcelona. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Barcelona

Fakta om Barcelona

Barcelona er Spanias nest største by og hovedstad i Catalonia. Byen ligger ved Middelhavet og er et pulserende og spennende sted å besøke. Barri Gòtic (de gotiske kvarterene) er et fantastisk middelaldersk sentrum der også den berømte Las Ramblas går. Mange av bygningene kan dateres til middelalderen, andre fra så langt tilbake som den romerske æraen. Moderne katalansk arkitektur (kjent som Art Nouveau i Europa, eller jugend i Norden) utviklet mellom 1885 og 1950 og har etterlatt en viktig arv i Barcelona. Mange bygninger her finnes på verdensarvslisten. Spesielt merkverdige er arkitekten Antoni Gaudís (1852–1926) arbeider i byen. Gaudís mest berømte hus er Casa Milà, et leilighetskompleks med en undulert fasade som er inspirert av Catalonias hellige åser. Det fikk tilnavnet La Pedrera (steinbruddet) da det ble bygget (1905–1907) av de barcelonittene som syntes det var stygt. Men det er Gaudís store kirkebygning som er hans største prosjekt. Fra 1884 var Gaudí besatt av La Sagrada Família, som han arbeidet med i førti år og som fortsatt ikke er ferdig. Det har fire tårn, hvert eneste ett med farget keramikk, og steinporter som ser ut som om de er laget av dryppende voks. Palau og Park Güell er andre viktige verk av Gaudí. Blant andre bygninger på Unescos verdensarvsliste i Barcelona kan man nevne Lluis Domènech i Montaners Palau de la Música Catalana og Hospital de Sant Pau. Barcelona har en mengde museer. Nasjonalmuseet for katalansk kunst eier en velkjent samling romansk kunst, mens Fundacío Joan Miró, Picassomuseet og Fundació Antoni Tàpies har viktige samlinger av respektive kunstnere. Byen har også flere historiske og arkeologiske museer, som Bymuseet, Catalonias historiske museum, Arkeologisk museum og Barcelonas sjøfartsmuseum. Innbyggere
1 670 000 (2006)

Når bør man reise?
Når som helst i løpet av året.

Ikke gå glipp av

Palau og Park Güell – det store huset som Gaudí tegnet til industrimannen Eusebi Güell for at han skulle ha et sted å ta imot sine sosietetsvenner. Parken ble også tegnet av Gaudí som, i dette tilfellet, lot seg bli inspirert av en engelsk hage. Det er derfor den ble døpt som "Park". Herfra har man en fantastisk utsikt over Barcelona og bukten.

Palau de la Música Catalana
– en konsertsal som ble bygget i katalansk modernisme i 1905, og som nå finnes på verdensarvslisten.

Picassomuseet.

La Sagrada Familía – Gaudí arbeidet på denne enda ikke ferdigstilte katedralen i førti år. Han vitset og sa at "min kunde har det ikke akkurat travelt".


Visste du at?
Las Ramblas kommer til live om kvelden med gateartister.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear