Weekendtur Edinburgh

Søk etter weekendtur til Edinburgh. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Billig fly + hotell t/r til Edinburgh

fr. 3 674,-

Mer om Edinburgh

Mer informasjon om Edinburgh

Fakta om Edinburgh

I den evige rivaliseringen mellom Skottlands to store byer ser Edinburgh seg selv som den kulturelle hovedstaden. Det er også nasjonens hovedstad og sete for det skotske parlamentet. Den ligger ved Firth of Forth. Denne dramatiske byen er full av flotte gamle hus. Old og New Town er på Unescos verdensarvsliste og byen tiltrekker seg rundt tretten millioner besøkende hvert år. Det er ikke ofte de føler at de må komme seg bort fra det historiske sentrum for å besøke de delene av byen som ligger lenger bort. På 1700-tallet, under opplysningstiden, var Edinburgh et sentrum som ga byen kallenavnet "Nordens Athen". Men den fortjente også tilnavnet "Auld Reekie" (gamle stinkebyen) på grunn av alle skorsteinene som spydde ut røyk og de sanitære forholdene som befolkningen måtte leve i.

Det historiske Edinburgh deles av Princes Street Gardens – et område som ble diket ut på 1800-tallet og som var en vik av lochen. På den ene siden presiderer Edinburgh slott på en vulkansk klippe med gamlebyen nedenfor. Den middelalderske byplanen er bevart og mange bygninger fra 1500- og 1600-tallet er igjen. The Royal Mile går fra slottet. Det finnes markedstorg og åpne plasser rundt viktige bygninger, som St Giles Cathedral (som ble påbegynt på 1100-tallet). Ta også en titt på Law Courts, McEwan Hall, Surgeons' Hall og Royal Museum of Scotland. På andre siden av Princes Gardens ligger New Town. 1700-tallets løsning på overbefolkningen i Old Town. Man la ut den nye bydelen i et rutenett rundt George Street, Princes Street og Queen Street – men snart utvidet bebyggelsen seg på en mer uordnet måte for å bli et utmerket eksempel på georgiansk arkitektur og byplanlegging. Robert Adam's Charlotte Square ansees av mange for å være det fineste georgianske torget i hele verden. Her ligger Bute House, residensen hvor Skottlands First Minister bor.
Innbyggere
449 000 (2001)

Når bør man reise?
Vår, sommer eller høst, men hopp over august hvis du ikke vil oppleve trengselen ved Edinburgh Festival.

Ikke gå glipp av

The Mound – kunstig ås hvor Royal Scottish Academy og National Gallery of Scotland ligger, begge fra 1800-tallet. Royal Yacht Britannia som ligger til kai bak Ocean Terminal shopping centre ved Edinburghs havn, Leith. Holyroodhouse, det gamle palasset hvor Skottlands konger og dronninger bodde. I dag er det den britiske monarkens offisielle skotske residens. Utsikten over byen fra Arthur's Seat i Holyrood Park. Calton Hill – et utsiktspunkt med ulike bygninger, blant annet et Nelson-monument, observatorier og det ikke ferdigstilte mini-Parthenon som kalles "Edinburgh's disgrace". Det gotiske monumentet i Sir Walter Scotts ære i Princes Street Gardens med en utsiktsplattform som man når via 287 trappetrinn (i en spiraltrapp).

Visste du at?
Det finnes tre "Hearts of Midlothian": Walter Scotts roman, en av byens fotballklubber og en mosaikk i steinleggingen langs Royal Mile.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Oppgi antall reisende
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!