21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Moskva

Søk etter weekendtur til Moskva. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Moskva

Fakta om Moskva

Moskva er en av disse verdensbyene som det nesten er umulig å skjønne seg på. Jo mer man forsøker, desto vanskeligere blir det. Man kan ikke se bort ifra dens fantastiske historie, samtidig som det er en by der det hele tiden skjer noe nytt på alle fronter. Moskva er ikke bare Russlands hovedstad, men den er også en målestokk på hvor dette store landet er på vei, på samme tid en skaper av historie og et resultat av dens følger. Det er denne motsigelsen som roter det til i de besøkendes hoder. Det holder å stille seg på den Røde plass og beundre de velkjente monumentene. Samtidig går det kaldt nedover ryggen når man tenker på alt det stygge som har skjedd bak disse veggene. Kreml og Vasilijkatedralen oser av kraft, som man nesten kjenner fysisk. Til og med deres skjønnhet er manipulativ. På denne plassen vises på en effektiv måte hvordan landet har blitt styrt siden 1100-tallet, der kirken og staten hele tiden har konkurrert om makten.

Moskva har en slags rå energi, rettet direkte mot den besøkende. Moskva nevnes første gang i 1147 og det opprinnelige fortet av tre utviklet seg med tiden til dagens Kreml. Mongoltartarer angrep og brente byen 1237–1238, men Moskva overlevde, og fra 1328 til 1527 var den hovedstad i fyrstedømmet Moskva. Tartarene kom tilbake og ikke før 1480 lykkes Ivan III å bryte løs denne delen av Russland fra mongolene. Ivan IV, den første som tok tittelen tsar, utnevnte Moskva til Russlands hovedstad i 1547, som var til Sankt Petersburg tok over i 1712. Etter bolsjevikenes seier i 1917 ble Moskva hovedstad igjen. I dag er byen det fremste eksempelet på det nyrike og kapitalistiske Russland. Man kan følge hele denne lange historien rundt om i Moskva – og se sporene og arrene etter alt det forferdelige og oppmuntrende som har skjedd. Moskva er døpt etter elven, men det er ukjent hvorfra den har fått sitt navn. Med sine drøyt ti millioner innbyggere er Moskva Europas mest folkerike by, på en overflate på ca tusen kvadratkilometer.
Innbyggere
10,6 millioner (2010)

Når bør man reise?
Året rundt, men tenk på at det kan bli kaldt om vinteren og veldig varmt om sommeren. Våren og høsten er best.

Ikke gå glipp av

Man må ta et skikkelig besøk i Kreml. Å bare ta et bilde utenifra gir riktignok et vakkert bilde, men Moskvas kjerne må oppleves. Vasilijkatedralen, også ved den Røde plass, bygget mellom 1555–1561 av Ivan den grusomme til minne om erobringen av Kazan i 1552. En myte sier at arkitekten Postnik Jakovlev fikk begge øynene stukket ut etter å ha ferdigstilt bygningen slik at han aldri kunne bygge noe så vakkert igjen. Lenins mausoleum. En spasertur langs Arbat, Moskvas mest sjarmerende og livlige gate, både et symbol på det gamle Moskva og et motsvar til den Venstre Bredden i Paris. Moskvas t-bane – en eneste lang kunstutstilling, med vakkert dekorerte stasjoner, fremfor alt i sentrum. Reis ut til en av arbeiderbydelene fra kommunisttiden – klokest på dagtid og helst sammen med en russisktalende person. Tretjakovgalleriet med et antall berømte malerier, blant annet av Ilja Repin. Bolsjojteateret, hvor man kan se opera og ballett. Cirkus Moskva. Gorkijparken, med sin fornøyelsespark. Moskva City, et nytt område som akkurat nå bygges i østlige Moskva. Der finnes allerede Russlands høyeste bygning, Ostankinotårnet, men de nye skyskraperne skal bli enda høyere.


Visste du at?
Moskva er en by med store økonomiske kontraster, fra ren fattigdom til nyrike russere i den siste byjeepen. Middelalderens føydale adel, bojarene, ville sikkert kjent seg igjen.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Oppgi antall reisende

Weekendtur til Russland

Weekendtur til Moskva
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear