21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Lisboa

Søk etter weekendtur til Lisboa. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Lisboa

Fakta om Lisboa

Lisboa ligger ved Atlanterhavskysten, ved elven Tejos utløp, og er Portugals hovedstad. Lisboa er en vakker og avslappet by, full av kontraster, fra moderne høye hus til gamle hus i jugendstil, flotte trottoarer med mosaikker, glade farger og middelaldersk morisk arkitektur. Lisboas havn har vært i bruk de siste tre tusen år av et antall ulike herskere, men var mest betydningsfull mellom 1400- og 1600-tallet da Portugal var et velstående land. Mye av velstanden kom av sjøfareren Vasco da Gamas oppdagelse av veien til India i 1498. Dette førte til omfattende handel med krydder og edelsteiner som ga store rikdommer til Lisboa. På 1600-tallet fant man gull i Brasil som ga enda mer penger. Men i 1775 ble byen ødelagt av et stort jordskjelv og tsunamien som fulgte. Lisboa lyktes aldri i å gjenvinne sin fortidige velstand. I nærheten av havnen ligger Praça do Comercio, et av Europas mest elegante torg. Bygningene omkring har attraktive arkader langs fasadene. Lisboas sentrum, Baixa, er lagt opp i et rutemønster og ble i hovedsak bygd etter jordskjelvet. Det eldste området heter Alfama og ligger nær elven. Mye overlevde jordskjelvet og her finnes det en hel del middelalderske bygninger igjen. For å få et overblikk over byen kan man besøke Castello de São Jorge, et middelaldersk slott som ble bygget på en ås i den forsterkede festningen.  Slottet var det siste forsvarsverket dersom inntrengere skulle lykkes med å komme seg inn i festningen. Det er en vakker bygning med ti tårn. Ikke gå glipp av kirken Nossa Senhora da Conceição Velha – spesielt fasaden. Kirken ble bygget etter jordskjelvet og man gjenbrukte materialer fra den gamle bygningen, mest dekorative deler på fasaden som dateres til 1500-tallet. Fasaden er et utmerket eksempel på portugisisk gotikk, en stil som ble inspirert av marine motiver og Vasco da Gamas oppdagelser. Denne stilen markerer overgangen til renessanse. Det mest berømte monumentet i denne stilen er det mektige Jerónimosklosteret. I nærheten ligger Belem-tårnet som ble bygget tidlig på 1500-tallet til ære for Vasco da Gama. Denne elegante konstruksjonen er en av Lisboas symboler og en påminnelse om Portugals betydning i de store oppdagelsenes tid.
Innbyggere
600 000 (2006)

Når bør man reise?
Mars til juni.

Ikke gå glipp av

Nasjonalmuseet som ligger i et 1600-tallspalass. Det er et av Portugals viktigste museer og samlingen består av kunst, skulpturer, graveringer, smykker, keramikk, tekstiler og møbler. Calouste Gulbenkian-museet. Jerónimos kloster – en hyllest til sjøfarerne som gjorde Portugal berømt og et eksempel på den portugisiske sengotikken. Belemtårnet, bygget som et forsvarsverk midt i elven for å beskytte Lisboa. På grunn av mindre vannføring i elven står tårnet nå nesten på tørt land. Utsikten over byen fra Castello de São Jorge. Kirken São Roque.


Visste du at?
Museene tar inngangsavgift.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Portugal

Weekendtur til Lisboa | Weekendtur til Algarve
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear