Weekendtur Warszawa

Søk etter weekendtur til Warszawa. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Warszawa

Fakta om Warszawa

Polens hovedstad har alt du kan ønske deg av en europeisk storby som til sist har funnet seg selv. Etter kommunismens fall har mye blitt gjort for å gjøre byen vakrere. Gamle grå hus har blitt bygget om eller blitt malt av kunstnere, skyskrapere har vokst opp og man har til og med anlagt nye parker. I 1995 åpnet Warszawas t-bane (den har vært planlagt siden 1938) og etter Polens inngang i EU opplever byen en boom som aldri før. Warszawa har også gjenerobret sin historie, katolisismen, de gamle kongene, lidelsene under den andre verdenskrig og de magre årene under kommunismen. I stedet for å rive Kulturpalasset, en gave fra Josef Stalin til det polske folk, har man bygget om den triste betongbygningen til et fornøyelsessentrum. Warszawa er litt av et mirakel. 86 prosent av bygningene ble ødelagte under andre verdenskrig, men de fleste har blitt bygget på nytt, akkurat slik de var. De indre delene av byen (Srodmiescie) består ab Gamlebyen (Stare Miasto) med gamle palasser, brosteinsgater og små torg og kolossbygningene fra Stalintiden rund Konstitusjonstorget. 

Utover alt annet er Warszawa i dag også en kosmopolitisk by, med mange innvandrere fra landene rundt. Kanskje har det hjulpet at en femtedel av byens innbyggere er under tjue år. Den tidligste bebyggelsen i Warszawa besto av en rekke små borger som vokste opp på begge sider av elven Wisla mellom 800- og 1100-tallet. De eldste bygningene er fortet Stare Brodno (i dag en av Europas største kirkegårder) og Jazdow (i dag et gammelt barokkpalass som fungerer som kunstmuseum). I år 1334 ble Warszawa by, i riket Magdeburg. I 1596 ble Warszawa hovedstad i det polsk-litauiske samveldet. Fra den tiden og frem til slutten av første verdenskrig kjempet man nesten ustanselig i byen. I 1918 ble Warszawa hovedstad for det selvstendige Polen. Og slik er det fremdeles.
Innbyggere
1,7 millioner (2009)

Når bør man reise?
Det er koseligst i gatene i Warszawa om våren og sommeren. Men det er fint på høsten også, med fremst av alt en rekke musikkfestivaler.

Ikke gå glipp av

Minnesmerket i den tidligere jødiske gettoen – praktisk talt ingen jøder overlevde andre verdenskrigs faser. Warszawas praktfulle slott,
gjenoppbygd på 1970-tallet. Gamlebyen, som befinner seg på Unescos verdensarvsliste. Warszawas nya fotballstadion – hvor finalen i EM 2012 spilles.


Visste du at?
Kongen som flyttet hovedstaden fra Kraków til Warszawa var Sigismund, sønn av Johan III og Katarina Jagellonica.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!