Weekendtur Krakow

Søk etter weekendtur til Krakow. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Billig fly + hotell t/r til Krakow

fr. 813,-

Mer om Krakow

Mer informasjon om Krakow

Fakta om Krakow

Kraków er Polens best bevarte middelalderske by. Det kommer av at tyskerne inntok byen allerede i 1939 og hadde den som base for Generalguvernementet, den okkuperte delen av Polen hvor tyske nybyggere skulle flytte etter at jødene var utryddet og polakkene var sendt til arbeidsleirer i øst. I den gamle byen finnes mer enn seks tusen bygninger og mer enn to millioner kunstverk. Alle som kommer til Kraków forbløffes av brosteinsgater som ser ut som de er tusen år gamle og de mange kirkene, museene, restaurantene, kafeene og barene. Bortsett fra noen broer og flyplassen klarte Kraków seg helt uten skader under krigen. De eldste delene av byen omgis av en rekke parker som går i en ring, med fellesnavnet Planty. Det var der bymuren med sine vollgraver fantes i middelalderen. I parkens sørlige del ligger Wawel, et kompleks av bygninger på en ås. Her finnes en borg med et kongelig slott og Krakóws domkirke. Domkirken var gravplass for polske regenter til og med 1733. Også Sigismund (Zygmunt III Waza) ligger her. Plassen har i senere tid vært sted for arkeologiske utgravinger hvor blant annet rester av en tidlig italiensk renessansehage har blitt funnet. Krakóws gamleby har et imponerende torg, Europas største, hvor Sankta Marias basilika, fra 1300-tallet, står. Dit går man for å se på trealteret, lagd av Veit Stoss, og for å høre på trompetblåseren oppe i tårnet, hver hele time. Trompeten er en tradisjon fra 1200-tallet, da en trompetist advarte byens innbyggere mot tartarangrep. Han ble skutt da han blåste, og i dag avbrytes melodien på samme sted. Midt på torget står en stor bygning, Sukiennice (Kleshallene). Resten av torget er mesteparten av året et stort marked, hvor man blant annet kan kjøpe kunsthåndverk. Alt som er igjen av Rådhuset er et tårn, da resten ble ødelagt da Østerrike-Ungarn angrep på 1800-tallet. Der inne finnes det et museum og man kan gå opp i tårnet og se på utsikten. Kazimierz er de restaurerte jødiske kvarterene, men uten sine opprinnelige innbyggere. De ca. sytti tusen jødene som bodde i Kraków i 1939 ble først forvist til en getto på den andre siden av elven Wisła, før de ble drept i konsentrasjonsleiren Plaszów, som ligger innenfor byens grenser.
Innbyggere
760 000 (2006)

Når bør man reise?
April til oktober.

Ikke gå glipp av

Barbican, borgen ved kanten av Gamlebyen. Czartoryskimuseet, som blant annet har verker av Da Vinci og Rembrandt. Sankt Peter og Paul-kirken. Et av Europas eldste universiteter, Uniwersytet Jagiello ski, fra 1364. Den gamle synagogen.


Visste du at?
En bra bilde av det jødiske livet i Kraków får man i filmen Schindler's List fra 1993. Den skildrer Oscar Schindlers forsøk på å få ut så mange jøder som mulig fra Plaszów-leiren.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Priseksempler Oslo - Krakow
 
Kun fly
Fly + Hotell
Hjemreise
Reisende
Hjemreise
Hotell
Oppgi antall reisende
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!