Weekendtur Wien

Søk etter weekendtur til Wien. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Wien

Fakta om Wien

Ingen "Grand tour" i Europa er komplett uten et besøk i Østerrikes hovedstad, hvor mennesker fortsatt danser hele natten til tonene av fengende Straussvalser. Wien ligger ved Donau. For sin historiske betydning ble byens gamle sentrum inkludert i Unescos verdensarvsliste i 2001.

Wien var hjertet av Habsburgernes mektige rike Østerrike-Ungarn. Man minnes om byens vidunderlige fortid over alt, fra det keiserlige slottet til Habsburgernes begravelsesplass og slottene Belvedere og Schönbrunn – det siste huser Europas eldste dyrehage. Det finnes virkelig mange severdigheter i Wien, som den spanske rideskolen, Stephansdomen og mange mektige og vakre bygninger. Så finnes riktignok også Wiener Prater – et fornøyelsesområde med mer enn 250 attraksjoner – den mest berømte er formodentlig pariserhjulet som forekom i Orson Welles' kulterklærte film Den tredje mannen.

Wien har mange parker og åpne plasser, og er en av de "grønneste" byene i Europa. Byen er også berømt for sitt kulturtilbud med mange teatre, en opera, museer og en musikalsk tradisjon som går mye lengre tilbake i tid enn til Strauss. Beethoven og Mozart bodde begge her. Adolf Hitler bodde også i Wien fra 1907 til 1913 mens han forgjeves forsøkte å komme inn på kunstskolen. Men han er mest et ulykkelig minne i dag.

Dagens besøkende får ikke bare oppleve byens tradisjonsrike og moderne arkitektur og nyte kulturen, for her finnes også alle muligheter for å spise godt, drikke kaffe og slappe av. For å nyte et avslappet Wien er en tur til Donauinsel – øya midt i byen – et must. Her finnes utallige barer, restauranter, nattklubber, sportsfasiliteter og en sandstrand.

 

Innbyggere
1 661 000 (2006)

Når bør man reise?
Wien er en helårig destinasjon, men noen av severdighetene (som den spanske rideskolen og Wiener sängerknaben) tar sommerfri.

Ikke gå glipp av

Hofberg, skattekammeret med Habsburgsdynastiets juveler. Hundertwasser Haus, som er et fascinerende, moderne leilighetskompleks med gress på taket og trær som vokser ut av vinduene. MuseumsQuartier i vakkert ombygde keiserlige stallbygninger. Her ligger flere ulike museer og også Samtidsmuseet.

Ankeruhr, i jugendstil, som er del av en bro mellom to hus ved Hoher Markt – Wiens eldste torg. Rokokkopalasset Schönbrunn og parken. Her finnes det en fin kunstsamling av østerrikske kunstnere og parken er vidunderlig (den er best om våren). Utsikten fra det 352 meter høye Donauturm som også har en roterende restaurant.Visste du at?
Det var i Wien at Sigmund Freud utviklet sin psykoanalyse.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Østerrike

Weekendtur til Wien
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!