21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Valletta

Søk etter weekendtur til Valletta. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer om Valletta

Mer informasjon om Valletta

Fakta om Valletta

Den britiske politikeren Benjamin Disraeli besøkte Maltas hovedstad i august 1830, etter anbefaling av poeten Lord Byron. Han beskrev den som "en by fylt av palasser, bygget av gentlemen, for gentlemen", som "er like nobel, om ikke mer, som hvilken som helst hovedstad i Europa". Den befestede byen er bygget på en halvøy av klipper på øyas nordøstkyst, og omgis av to vakre havner: the Grand Harbour og Marsamxett harbour. Grunnsteinen ble lagt i 1566 av Jean Parisot de la Valette, Johannitterordenens leder. Ridderne valgte plassen i slutten av Maltas beleiring fordi den var strategisk viktig. Den nye byen styrket Johannitterordenens posisjon på Malta og var en effektiv måte å knytte ridderne til øya på. Byen ble tegnet av en italiensk militæringeniør, Francesco Laparelli, som konstruerte et avløpssystem og dro inn ferskvann i byen i tilfelle fortet ble beleiret. Mange av de viktige bygningene ble oppført av malteserarkitekten Gerolamo Cassar. Gamle forsvarslinjer omgir hans vakre barokkby, karakterisert av smale gater, fontener og parapeter for forsvarsformål. Stormesterens palass som ble bygget av Cassar for riddernes regning, er i dag Maltas Representanthus. Her finnes et våpenhus, med en av Europas fineste våpensamlinger fra riddertiden. Den storslåtte St John's Co-Cathedral (Ridderkirken) er vel verdt et besøk. Den alvorlige fasaden gjemmer et utsmykket barokkinteriør med takmalinger og vakre steinutskjæringer. Her finnes også mange kunstverk, som Caravaggios Johannes Døperens halshugging, det eneste maleriet han signerte. Manoelteateret har et vakkert ovalt auditorium som er dekorert med bladgull. Teateret ble bygget i 1731 og er Europas tredje eldste teater som fremdeles er i bruk. Man kan bli med på en guidet tur.
Innbyggere
6 000 (2005)

Når bør man reise?
Vår eller høst.

Ikke gå glipp av

Det tidligere stormesterpalasset som opptar et helt kvartal og der Maltas regjering holder til. Nasjonalmuseet, som ligger i et av de fineste barokkpalassene som ble bygget av Johannitterridderne. Panoramautsikten over havnen fra Upper Barracca Gardens. Cathedral of St Paul – den ligger ved selvstendighetstorget og er bygget i neoklassisk stil med et spir som har blitt et av Vallettas landemerker.


Visste du at?
Valletta er en del av Unescos verdensarv. Valletta fra havet.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Malta

Weekendtur til Valletta
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear