Weekendtur Nicosia

Søk etter weekendtur til Nicosia. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Nikosia

Fakta om Nikosia

Dette problemfylte stedet har forblitt verdens eneste delte hovedstad og fungerer både som hovedstad i den offisielle republikken Kypros og som hovedstad i den ikke-anerkjente tyrkiske republikken Nord-Kypros. Den tyrkiske invasjonen i 1974 delte Nikosia – og landet – i to deler, og førte til en plagsom situasjon (for majoriteten av gresk-kyprioterne) som fremdeles pågår. Den nordlige, tyrkiske, og den sørlige, greske, delen av byen deles av den "grønne linjen" som bevoktes av FN. Det tok lang tid å komme over sjokket som ble følgen av invasjonen, men Nikosia holder nå raskt på med å utvikles til en dynamisk og interessant by. For å oppleve historiens vingeslag må man begi seg til den gamle bydelen, omgitt av en venetiansk mur, bygget på 1500-tallet. Her fører de smale gatene mellom gamle sandsteinshus med utsmykkede balkonger til små butikker, tavernaer og kafeer. Utforsk de middelalderske bygningene, de gamle kirkene og de fascinerende museene som gir liv til den lange historien og antikkens innbyggere. Begynn i Elefhteriagaten og følg så gågaten Ledra til den mest livlige delen av byen. Spesielt interessant er Laiki Yitonia, en renovert 1700-tallsenklav hvor lokale håndverkere viser frem sine varer langs svingete brosteinsgater overgrodd med bougainvillea. Hver onsdag er det marked på Eleftherios Venizelos-torget. Utenfor bymurene ligger en moderne by, med Kyreniafjellene som bakgrunn, hvor man kan se det distinkte Pentadaktylos (femfingerfjellet). Den moderne byen har blitt Kypros' største shoppingsentrum – de beste butikkene ligger langs Erkebiskop Makarios gate og den parallelle Stasikratousgaten. Innbyggerne i den sørlige delen av Nikosia nærer et håp om at de bygger en by som en dag skal bli hovedstad for et forent Kypros.
Innbyggere
270 000 (den greske delen, 2004)

Når bør man reise?
Det er hett om sommeren, perfekt på våren og høsten, kaldt på vinteren.

Ikke gå glipp av

Kypros' museum som ligger i byparken – her finnes objekter som er så gamle som fra 1200-tallet f.Kr. Famagustaporten – en av bare tre porter i den gamle bymuren. Frihetsmonumentet, på hjørnet av Koraesgaten og Nikoforus Phokasgaten, som ble reist til minne om striden for selvstendighet som ble avsluttet i 1959. Det imponerende interiøret i den gresk-ortodokse katedralen, Agios Ionnis, som ble bygget i 1662 på eldre grunn. Den fantastiske utsikten fra Ledramuseet og observatoriets ellevte etasje i Shacolastårnet.

Visste du at?

Rikard Løvehjerte erobret Kypros i 1191 på vei til det første korstoget... og solgte så øya til Tempelridderne.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Kypros

Weekendtur til Nicosia
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!