21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Venezia

Søk etter weekendtur til Venezia. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Venezia

Fakta om Venezia

Venezia var en gang Europas rikeste by, og kanskje også den vakreste. Byen er bygget på trepåler av eik og alm som ble slått ned i den sandete og leirete jorden midt i en lagune ved Adriaterhavet. Venezia bærer sine rikdommer med stolthet. Under sitt høydepunkt hadde byen sterke handelsbånd med det bysantinske riket og den muslimske verden. På 1200-tallet dominerte over 3 300 venetianske skip handelen i Middelhavet. På denne blomstrende tiden konkurrerte Venezias fremste familier med hverandre om å bygge de største palassene eller om å støtte de mest populære kunstnerne.

Sentrum i byens blodomløp er Canal Grande som slynger seg i en elegant kurve gjennom byen. En tur med en vaporetto langs Canal Grande avslører mer enn tre hundre vakre palassfasader og byens mektige blanding av europeisk og bysantinsk. Og det er de private palassene, i stedet for de offisielle monumentene, som gjør Venezia så tiltrekkende. Utforsk byen til fots eller med gondol og oppdag de smale kvartalene og alle de detaljene som reflekterer byens tidligere velstand. Venezia ble styrt av rådet som besto av representanter for de mest innflytelsesrike familiene. Rådet utpekte offisielle tjenestemenn og valgte et senat som besto av 200-300 menn. Senatet valgte så ti personer som ble satt til å hanskes med administrasjon av byen. Ett medlem ble utpekt som Doge – seremonimesteren i byen. Dogens palass var både bosted og maktsentrum i over syv hundre år. Det ble bygget mellom 1309 og 1424, og er en slående gotisk bygning med kanalen på den ene siden og Marcusplassen på den andre. Ved siden av palasset ligger Basilica di San Marco, den mest berømte av byens kirker og et av de mest velkjente eksemplene på bysantinsk arkitektur. Katedralen har vært sete for Venezias erkebiskop siden 1807. Kirken er berømt for din størrelse og for de flotte forgylte bysantinske mosaikkene. I Venezia finnes også en av verdens beste samlinger av renessansekunst. De beste museene er Accademia, Galleria Giorgio Franchetti i Ca' d'Oro og Peggy Guggenheim. Venezia må være et av de mest populære turistmålene i verden, men samme hvor trangt det er er det få besøkende som kan la være å bli fortryllet av skjønnheten og elegansen til byen.

 

Innbyggere
271 000 (2006)

Når bør man reise?
To uker før fasten for å delta i karnevalet.


Ikke gå glipp av

Murano – øya som ligger nord for Venezia og som er berømt for glassproduksjon.

En tur med en gondol.

Torcello – den mest spennende og atmosfæriske av øyene i lagunen. Ikke gå glipp av Basilica di Santa Maria Assunta ved den støvete piazzaen.

Lido – Venezias strand.

Operahuset La Fenice – et av de vakreste i verden.


Visste du at?
Byen befinner seg på Unescos verdensarvsliste.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear