21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Roma

Søk etter weekendtur til Roma. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Billig fly + hotell t/r til Roma

fr. 2 370,-

Mer om Roma

Mer informasjon om Roma

Fakta om Roma

Roma ligger på Italias vestkyst, ved elven Tiber, og har vært et mektig politisk og økonomisk sentrum i 2 500 år. Byen oser av historie, både gammel og ny, og er hovedstad i et sofistikert og fremtidsrettet land.

De fleste besøkende blir tatt av det raske tempoet, alle virker som de går på espresso. Men det finnes også rolige steder som passer bra for ettertanke. En ting er sikkert, være seg om man tenker å shoppe på Via Veneto, besøke gamle ruiner eller beundre verker av Leonardo da Vinci, blir man ikke skuffet. Roma er en av de få større europeiske byene som unnslapp andre verdenskrig uten større fysiske skader og har således kunnet beholde renessanse- og barokkarakteren. Med mer enn ni hundre kirker og basilikaer har Roma i århundrer beholdt sin plass i sentrum av den kristne verden. Blant de viktigste man nevne San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore og San Lorenzo Fuori le Mura. Midt i Roma ligger Vatikanet. Det hellige sentrum er en separat og selvstendig enklave i staten. Peterskirken med den enorme Petersplassen ble tegnet under pave Alexander VIIs tid slik at så mange mennesker som mulig skulle kunne se når han velsignet dem fra vinduet sitt. I Vatikanet ligger også det berømte biblioteket, Rafaels rom og viktige arbeider av Leonardo da Vinci, Giotto og Botticelli. Vatikanmuseet som ble grunnlagt av pave Julius II på 1500-tallet viser den katolske kirkens enorme samlinger og inkluderer det Sixtinske kapellet. I Roma finnes alle tenkbare kunstskatter. De beste finner man på Galleria Borghese, Palazzo Doria Pamphili, de Kapitolinske museene, Museo Nazionale delle Terme, Galleria Colonna og Palazzo Barberini. De gamle romerske ruinene er naturligvis blant de beste i verden. Blant høydepunktene finner man Palatinen, templene på Forum, Augustus Ara Pacis, Diokletianus termer, Pantheon, katakombene, Colosseum, hvor, akkurat som på Circus Maximus, folket holdes i sjakk med brød og skuespill.

 

Innbyggere
2 600 000 (2005)

Når bør man reise?
Når som helst i løpet av året.

Ikke gå glipp av

Palatinen – et utendørsmuseum med fantastisk utsikt over Forum. Forum – dette enorme torget (et godt kart anbefales) hvor offentlige møter ble holdt og berømte talere holdt taler. Det var her Markus Antonius holdt sin tale etter mordet på Caesar. Castel Sant’Angelo som opprinnelig ble bestilt av Hadrianus og som skulle bli hans og hans families mausoleum. Det ligger ved bredden av Tiber og er en av Romas vakreste severdigheter. Spansketrappen – 138 trinn som sammenkobler Piazza di Spagna og Trinita dei Monti-kirken. Den ble bygget i 1723. I huset ved trappen bodde og døde poeten John Keats. Villa Borghese og hagene – det er den største og mest elegante parken i Roma. Her finnes en sjø, et tempel, fontener og flere museer.


Visste du at?
De fleste turistattraksjonene tar inngangsavgift.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Oppgi antall reisende
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear