21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Milano

Søk etter weekendtur til Milano. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Milano

Fakta om Milano

Kan verdens selvutnevnte mote- og stilhovedstad beskrives i en bok? Spesielt da det dessuten er et stort industrielt, finansielt og kommersielt sentrum – og en av Europas rikeste byer. Og det uten å nevne noe om byens fortid eller rike kultur. Svaret er nei, det er best å reise dit og se selv. I motsetning til det avslappede sørlige Italia er milaneserne stolte over (og spiller stolte over) at de arbeider hardt. Byen har spredt seg utover og sentrum består i dag av kontorer, kvalitetsbutikker, restauranter og barer. Milano er jernbaneknutepunkt og har fem stasjoner. Det er lett å ta sig rundt i byen, til dels med t-bane og til dels med trikk. Til tross for det høye tempoet i Milano finnes det noen steder der man kan ta det rolig og det finnes mange severdigheter. Sempione-parken er et av byens få grøntområder. Den merkverdige bryllupskakelignende Duomokatedralen ligger ved et vakkert torg og er Italias nest største – etter Peterskirken i Roma. Den ble påbegynt sent på 1300-tallet, og opptar den ene siden av det sentrale romerske forum, og ble ferdigstilt på 1800-tallet. Kirken har over tusen marmorstatuer. Det fantastiske La Scala, operahuset fra 1700-tallet, er sentrum for den italienske operakunsten. Sforzaslottet fra 1400-tallet er i dag et kunstmuseum hvor Michelangelos siste skulptur finnes. St Ambrose-basilikaen er en av Italias eldste kirker (den ble bygget 379–386, klokketårnene senere). Men alt dette er bare toppen av isfjellet – dette er en by som lever med sin tid, eller kanskje litt før. En rekke gamle industribygg har blitt utviklet og bygget om for å gi plass og mulighet for videre fremgang i Italias stilsentrum.

 

Innbyggere
1 304 000 (2006)

Når bør man reise?
Høst eller vår (vinteren er regnfull og sommeren het og fuktig).

Ikke gå glipp av

Leonardo da Vincis, byens store sønn, mest berømte kunstverk – Nattverden – kan sees i Santa Maria delle Grazie – dersom man booker minst fire uker i forveien. En ekstraordinær trompe l'oeil i kirken Santa Maria presso San Satiro viser et kor bak alteret der det egentlig ikke er noen. En tur til byens kunstmuseer, som Pinacoteca di Brera i Brerapalasset eller Bagatti Valsecchi-museet, for å se de mange mesterverkene. Milano i et nøtteskall – den elegante Galleria Vittorio Emanuele II. En luftig toetasjers arkade med glasstak og en sentral kuppel som ble ferdigstilt i 1877. (Det er kanskje best å legge igjen lommeboken hjemme.) San Siro – hvor både Inter og Milan spiller sine hjemmekamper.

Visste du at?

La Scala, som opprinnelig ble kalt Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scala, ble innviet den 2. august 1778 med Antonio Salieris opera L’Europa ricinosciuta.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear