21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Bologna

Søk etter weekendtur til Bologna. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Bologna

Fakta om Bologna

Til tross for at byen ble bombet med omfattende ødeleggelser som følge i 1944 er Bolognas historiske sentrum, det nest største i Europa (etter Venezia), fullt av viktige middelalderske, renessanse- og barokkbygninger som byr på utallige muligheter for den interesserte besøkende. Bologna er hovedstad i regionen Emilia-Romagna i Nord-Italia og kan skryte av Europas eldste universitet som ble grunnlagt i 1088, da byen var både selvstendig og rik. Det historiske sentrum er vakkert og en av høydepunktene er San Domenicokirken, hvor det finnes noen tidlige skulpturer av Michelangelo og et alter av Nicola Pisano.
Bologna spredte seg først langs Via Emilia som en etruskisk og senere romersk koloni. Byens gatenettverk følger mønsteret fra den romerske perioden. De opprinnelige romerske forsvarsverkene ble erstattet av middelalderske, som fremdeles er igjen i dag. Et tredje forsvarsanlegg ble bygget på 1200-tallet. Byen er berømt for sine middelalderske forsvarstårn – omkring 20 stykker står igjen. I begynnelsen fantes over to hundre tårn – delvis fordi at rike familier anstrengte seg for å overgå hverandre og delvis av forsvarsmessige grunner. De to tårnene som overlevde i sentrum står ved Piazza di Porta Ravegnana og er velkjente landemerker. Garisendatårnet er 49 meter høyt og lener seg 3,2 meter. Opprinnelig var det mye høyere, men i 1360 tok man ned den øvre delen ettersom skjevheten ble sett på som farlig. Tårnet som ble bygget av nabofamilien Asinelli i 1119 er hele 97 meter høyt. Klatre opp de 498 trappetrinnene og nyt utsikten over de rød-hvite teglsteinstakene og det vakre landskapet bortenfor byen. Siden tidlig alder har Emilia-Romagna vært Italias mest fruktbare hvete- og melkeproduserende region – og den er berømt for sine brød og sin vin. Bologna er berømt for sin mat og kalles ofte for Italias mathovedstad og har gitt navn til bolognesesaus (kjøttdeigsaus) som lokalt helt enkelt kalles ragù.
Innbyggere
400 000 (2006)

Når bør man reise?
Vår eller høst.

Ikke gå glipp av

Piazza Maggiore – hjertet av Bologna og et av Italias fineste torg. Palazza Comunale – her finnes lokal kunst og møbler fra 1300-tallet og frem til 1800-tallet. Basilica San Petronio dominerer Piazza Maggiore og ansees for å være verdens femte største kirke. Den har et av verdens største solur, en 66 meter stor klokke som ble konstruert av astronomen Cassini i 1655. Asinellitårnet – for utsiktens skyld. Basilica Santo Stefano – et helt kompleks med religiøse bygninger som lokalt kalles ”Sette Chiese” (syv kirker).


Visste du at?
Museo Civico Archaeologico har en av Italias beste etruskiske samlinger.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear