Weekendtur Reykjavik

Søk etter weekendtur til Reykjavik. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer om Reykjavik

Mer informasjon om Reykjavik

Fakta om Reykjavik

Verdens nordligste hovedstad er regntung og forblåst, men takket være Golfstrømmen overraskende varm. Reykjavik ligger der hvor Islands første bosetning en gang lå. Det var vikingene som kom hit på 800-tallet. Den forble en handelsplass frem til 1700-tallet, da det ble sentrum for landets regjering, handel og befolkningstilvekst. Prosessen ble akselerert på 1900-tallet og skapte så den ultramoderne byen ved havet som vi ser i dag. Reykjavik ligger ved Flaxaflói i et utrolig vakkert område og med utsikt mot fjellet Esja og den glitrende Snæfellsjökull i horisonten. Det er en velordnet by med ganske lave hus og en sjø midt i byen – det er en kompakt og veldig ren by. Kulturscenen er aktiv og bygget omkring to sommerarrangementer. Ved Kunstfestivalen i mai og juni forekommer konserter, teater, dans, opera og kunstutstillinger.

Ved Kulturnatten i august er hele byen engasjert, og den kulminerer i et vakkert fyrverkeri i havnen. Islands historie vises frem på Reykjaviks bymuseum – et utendørsmuseum – mens arven etter vikingene utforskes i en utstilling i sentrum – utgravingen av den eldste bosetningen som er igjen, blant annet langhus fra vikingtiden. Nasjonalmuseet og Hafnarhusid, som flere andre gallerier, viser kunst på ulike steder i byen. Men Reykjavik er en by med to ansikter. Bra shopping, utallige kafeer, gode restauranter og en avslappet atmosfære på dagen og et fartsfylt, intensivt uteliv som pågår langt ut i de små timer. Dersom du klarer å forlate Reykjavik er du garantert spektakulær natur og fantastiske opplevelser, med fosser og varme kilder, og den mineralrike Bláa lónið (Blå lagunen). Ta også en tur til Þingvellir nasjonalpark, eller Tingvalla, som finnes på Unescos verdensarvsliste.
Innbyggere
117 000 (2007)

Når bør man reise?
På sommeren – når det nesten er like lyst på natten som på dagen.

Ikke gå glipp av

Viðey – øya ligger bare noen minutter med ferge fra byen. Det er et unikt sted som kombinerer natur, historie og kultur. ”Hub of Reykjavik” – en
metallplakett i en stein hvor alle husnumrene i Reykjavik utgår fra. Teksten på steinen lyder: ”Hence and hither and thither” (herfra og hit og dit).
Se et tre – hvis du kan finne et. Den lokale vitsen går som følger: "Hva gjør en islending som har gått seg vill i skogen for å finne veien hjem?" – Han
reiser seg opp".

En ridetur på en islandshest. Det kan man gjøre i den familievennlige dyrehagen. Den fantastiske og moderne Hallgrimskirjka – som er en av Islands høyeste bygninger – hvis tårn er et av Reykjaviks landemerker. Bæjarins beztu pylsur – den beste pølsekiosken i Europa (nominert av The Guardian og frekventert av tidligere president Bill Clinton).


Visste du at?
Øl var forbudt på Island frem til i 1989, da den første bestillingen ble gjort.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Island

Weekendtur til Reykjavik
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!