21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Rhodos

Søk etter weekendtur til Rhodos. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Rhodos

Fakta om Rhodos

Denne antikke byen ble grunnlagt 408 f.Kr. og ligger på nordøstlige del av øya Rhodos, den største av Tolvøyene i Egeerhavet sør for vestlige Tyrkia. Citadellet, en del av verdensarven, ble bygget av Ridderne på Rhodos og den muromringede byen er en av de mest velbevarte middelalderske stedene i Europa. I antikken var Rhodos en blomstrende provinshovedstad i romerriket. Den strategiske beliggenheten midt i mellom Europa, Midtøsten og Nord-Afrika garanterte handelsbyens velstand og gjorde den til en kulturell smeltedigel. Senere havnet byen under tyrkerne til Italia invaderte øya i 1912. De ødela alle spor etter den osmanske æraen og fordervet Stormesterpalasset ved å renovere det i en ekstravagant og falsk middelaldersk stil – det skulle bli Mussolinis ferieresidens. I 1948 ble Rhodos en gresk øy. Den trivelige byen, bygget ved havnen, er et intrikat mylder av mer enn 200 smale gater, flere av dem uten navn, som krysser hverandre i merkelige vinkler. Den eneste måten å finne veien på er ved å ta seg tilbake til Sokratous, hovedgaten, og begynne på nytt igjen. Ved Plateia Simi finnes ruinene etter et Venustempel fra 400-tallet f.Kr. På Ippoton (Riddernes gate) finner du en bit fascinerende middelalderhistorie. I dag har Rhodos igjen sin stilling som kulturell og kommersiell hovedstad i øst, samtidig som byen og øya har blitt en internasjonal turistdestinasjon. Men man har lykkes med å bevare den vidunderlige havnebyen samtidig som man har bygget opp en infrastruktur for turistene og skapt en livlig moderne følelse uten å inngå kompromiss med sin historiske arv.
Innbyggere
80 000 (2004)

Når bør man reise?
April til oktober.

Ikke gå glipp av

Süleymans moské – bygget til sultanens ære. Den fungerer fremdeles som moské til tross for minaretens farlige vinkel. Det arkeologiske museet – her finnes en fin samling klassiske, hellenistiske og romerske skulpturer. Kommunegalleriet med en imponerende samling moderne gresk kunst. Gravene ved Korakonero – disse antikke gravplassene kan dateres tilbake til romersk og hellenistisk tid. Sommerfugldalen – en unik biotop. Her kan man se tusenvis av fargeglade sommerfugler i den vakre skyggedalen. Utelivet i Den nye byen. 

Visste du at?

Byen har et enormt tilbud av ulike kulturelle og historiske attraksjoner.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear