21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Paris

Søk etter weekendtur til Paris. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Paris

Fakta om Paris

Denne kosmopolitiske byen ved Seinen – hvis kaier finnes på Unescos verdensarvsliste – i midten av et enormt bybilde der
rundt 12 millioner mennesker bor understreker Paris' betydning, både nasjonalt og internasjonalt. Som man kan forvente av verdens mest populære reisemål hagler superlativene over Paris. Her finnes fantastisk arkitektur, utrolige museer, gallerier i verdensklasse, vidunderlige parker, fine teatre, elegante bulevarder, førsteklasses butikker, gourmetrestauranter, livlige kafeer... og det største symbolet av dem alle – Eiffeltårnet. Til tross for sin relative ungdom har tårnet blitt det fremste av byens symboler, og de som er villige til å klatre opp de rundt 700 trappetrinnene (og så videre med heis) får se et fantastisk panorama som over 200 andre mennesker har nytt siden det ble åpnet i 1887. Det er den høyeste bygningen i Paris. Tittelen verdensmester ble tatt over av Chrysler-bygningen i New York i 1930.

Paris har en hel liste av landemerker som bare fortsetter og fortsetter – Notre-Dame (med ringeren), Triumfbuen, Champs-Elysées, Sacré Coeur, Les Invalides, Panthéon, Opéra Garnier, Grande Arche... og mange, mange fler. Til denne må man også legge til museene, som Louvre, Musée National d'Art Moderne, Musée d'Orsay... og andre. Og så er det jo de berømte kvarterene Venstre Seinebredd, Faubourg Saint-Honairé, Montmartre, Les Halles, Quartier Latin, Montparnasse... og så videre. Visst er det overveldende, men det gjør egentlig ingenting. Det finnes så mye å se og gjøre og nyte at det er umulig å presse det inn i løpet av en livstid, og enda mindre i løpet av ett besøk. Dilemmaet løser man best ved å gå dit nesen peker. Man kan være sikker på at man ikke blir skuffet. Dessuten kan man komme tilbake neste år!
Innbyggere
12 153 000 (2005)

Når bør man reise?
På våren, naturligvis... men alle som avskyr trengsel vet at byen tømmes rundt den 15. juli når det er tid for ferie.

Ikke gå glipp av

Leonardi da Vincis gåtefulle Mona Lisa (La Gioconda) på Louvre. Om så bare for å gjengjelde verdens mest berømte smil.

En spasertur langs Avenue Montaigne for å se de berømte motebutikkene.

Grunnen til det moderne Frankrike – Bastillen, det beryktede fengselet som ble stormet. Det markerte begynnelsen på den franske revolusjonen i 1789 (det var bare syv fanger der på det tidspunktet).

Parker som Tuilerierna (som ble skapt på 1500-tallet rundt et palass ved elvebredden), Luxembourghagen på Venstre Seinebredd (nok en palasshage).

De berømte katakombene – massegraver under jord som var byens løsning på trange kirkegårder mot slutten av 1700-tallet. Byens virkelige hjerte – Île de la Cité, hvor blant annet Notre-Dame ligger.

Visste du at?
Gustave Eiffel tilbød først Barcelona tårnet sitt... men spanjolene takket nei.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear