21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Nice

Søk etter weekendtur til Nice. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Nice

Fakta om Nice

Byen som ligger på den franske Riviera (Côte d'Azur) ble grunnlagt av grekerne rundt år 350 f.Kr. og byttet herskere mange ganger før den endelig ble en del av Frankrike i 1860. En gang var Nice tilholdssted for de rike og berømte, eller kanskje beryktede, og tiltrekningskraften fungerer fortsatt på de fleste nasjonaliteter, noe som gjør området uvanlig kosmopolitisk. Til tross for at det finnes en del som minner om byens fortid er det ikke først og fremst for historien at feriereisende kommer hit. Men den gamle byen ovenfor havnen er full av liv og en pittoresk labyrint av smale gater og nabolag omgitt av interessante hus. Blant andre severdigheter kan man nevne Chapelle de la Miséricorde, et barokkapell, katedralen fra 1600-tallet med et uvanlig klokketårn og det pittoreske italienske Liscaris-palasset. Men den virkelige grunnen til å reise til Nice er for å oppleve en skjønn ferie ved Middelhavet. Men før du tar på deg badeklærne – det er to ikke-ting som er viktig å ha i bakhodet. Det finnes ikke noe i Nice som er billig (alt koster) og det finnes ikke noen sandstrender. Men byen gir en behagelig sofistikert følelse med sine fine hoteller, klassiske 1800-tallsvillaer, fonteneprydede torg og den berømte strandpromenaden Promenade des Anglais som går langs den hesteskoformede bukten. Her finnes flotte kafeer og førsteklasses restauranter, men det er definitivt ikke så eksklusivt som det en gang var. For de kulturinteresserte finnes en hel del. Musée Chagall har vindusmalerier av kunstneren. Det finnes et Matisse-museum og Musée des Beaux-Arts viser originalformen til Rodins Kyssene. Moderne museet i nærheten av busstasjonen ligger i fire sammenkoblede tårn. Så er det tilbake til stranden som gjelder.

 

Innbyggere
347 000 (2004)

Når bør man reise?
Når som helst unntatt fra midten av juli til midten av august, når det er varmt og trangt.

Ikke gå glipp av

Utsikten fra slottsruinene som ligger med utsikt over havnen – det er en tøff klatretur, men verdt besværet. Det daglige markedet på Cours Saleya. Her selges ferske grønnsaker og blomster (og antikviteter på mandager). Den imponerende russisk-ortodokse kirken som ble bygget i 1859. Chimiez – Nices klassiske boligområde lengst opp i åsen. Lokale spesialiteter, som pissaladière, med løk, ansjos og oliven. En is på det berømte Clacier Fenocchio (hvor man tilbyr sytti ulike smaker) rett mot katedralen.


Visste du at?
Den store gule villaen på toppen av Mount Alban tilhører Elton John.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear