21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Marseille

Søk etter weekendtur til Marseille. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Billig fly + hotell t/r til Marseille

fr. 3 517,-

Mer om Marseille

Mer informasjon om Marseille

Fakta om Marseille

Marseille ligger ved Middelhavet og er Frankrikes andre største by og viktigste havn. For mange reisende har byen et ganske dårlig rykte, og utenlandske turister reiser gjerne ikke hit. Likevel er dette et interessant og fargerikt sted med lang historie. Byen er kosmopolitisk – på godt og vondt – og etter tiår med forfall har den fått litt av en gjenfødsel – gamle bygninger har blitt restaurert og ekspresstogene fra Paris har gjort det enkelt å reise hit. Marseille kan være et sjokk for de som kommer hit for første gang – levenet, duftene, heten og markedene minner mer om Afrika enn Europa – og det er en spenning i luften. Det er Frankrikes eldste by, grunnlagt for rundt 2 500 år siden, og den har alltid fungert som en port mellom Europa og resten av verden. Byen er mer enn Middelhavsby enn en fransk by og den er en, riktignok ikke like velbesøkt men likevel, rival til Athen, Barcelona og Napoli. Byens hovedgate, bulevarden La Canebière, går i nordøstlig retning fra havnen. Her lå tidligere "red light district", kjent blant engelske sjømenn som "ølseidelen", men det er i dag en forretningsgate omgitt av de fargerike Maghrebikvarterene med sine marked hvor det selges eksotiske grønnsaker, krydder og fargeglade afrikanske stoffer. Området rundt den gamle havnen er Marseilles virkelige hjerte og her ligger marinaen og fiskemarkedet. Ved inngangen til havnen står to gamle borger vakt, Fort St Nicolas på sørsiden og Fort St Jean på den andre siden. Basilikaen Notre-Dame de la Garde er ellers trolig Marseilles mest kjente landemerke der den ligger høyt over byen, sør for havnen. Den enorme forgylte statuen av madonnaen og barnet kan sees av sjøfarere på lang avstand.

Le Panier, den eldste delen av byen, er et virvar av smale gater og steintrapper. Dessverre ble store deler av området ødelagt under andre verdenskrig, da nazistene brukte dynamitt for å sprenge hus og drepe jøder og frihetsforkjempere. Men mye av områdets sjel og arkitektur overlevde til tross for dette, blant annet Hotel de Ville fra 1600-tallet. Her ligger også det fascinerende Musée de Marseille som forteller byens lange og begivenhetsrike historie, og også byens vakreste bygning, det restaurerte Hospice de la Vielle Charité; et fattighus fra 1600-tallet med et vakkert barokkapell og like vakre arkader.
Innbyggere
1 604 500 (2007)

Når bør man reise?
April til juni, eller september til oktober.

Ikke gå glipp av

Fiskemarkedet ved Quai des Belges. Maghrebikvarterene – et fargerikt område med mange markeder som selger eksotisk frukt, krydder og afrikanske stoffer.

Musée Cantini, som stiller ut moderne kunst og har flere verk av Picasso. Det ligger i nærheten av Palais de Justice.


Visste du at?
Ekspresstogene fra Paris har virkelig gjort Marseille til en tilgjengelig by.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear