21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Cannes

Søk etter weekendtur til Cannes. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Cannes

Fakta om Cannes

Ved Côte d'Azur, på den franske Riviera, ligger Cannes som hvert år er vert for Europas mest berømte årlige filmfestival. Det har også lenge vært lekeplass for sofistikerte fornøyelseslystne fra hele verden. Her finnes vakre sandstrender, de fleste tar inngangsgebyr. Det er slik man holder bermen borte. Det har skjedd mye siden begynnelsen av 1800-tallet da det bare lå en liten fiskerby her. Men stedet ble så oppdaget av aristokratiet som bygget eksklusive ferievillaer, og det var bare et tidsspørsmål om hvor lenge det ville ta før Cannes utviklet seg til et førsteklasses feriereisemål. Nå finnes det også høyteknologisk industri oppe i fjellene, men turisme og service har forblitt den viktigste økonomiske aktiviteten, sammen de årlige festivalene og utstillingene. Cannes sentrum ligger ved den gamle havnen, og det er gratis å se seg rundt. Det er hyggelig og moro å se på biler. Tenk deg et antall millioner og se hvor lang tid det tar før du har sett nok dyre biler til å komme opp i den summen. Det går fort. Fra havnen går den berømte Croisette Boulevard, og stranden går hele veien rundt bukten til Rade de Cannes. Boulevard Jean Hibert går den andre veien, forbi noen av de beste strendene. Le Suquet er det nærmeste en gammel bykjerne man kommer. Her har man utsikt over den vestre delen av den gamle havnen. Her rår en middelaldersk følelse med smale gater som svinger opp rundt åsen. Fra toppen har man en utrolig utsikt. Hvis man står på forsvarsmuren foran kirken er det mulig å se byen, havnen, bukten og Cap de la Croisette. Cannes er et paradis for de som vil handle (og har råd til å handle) det som er aller mest chic. Men det er gratis å titte i vinduene, og gatene man bør velge er Rue d'Antibes, Rue Félix Faure og Boulevard de la Croisette. Innbyggere
70 000 (2004)

Når bør man reise?
Mai – for å se kjendiser under filmfestivalen... dersom du klarer å trenge deg inn i byen (eller finne en kaiplass for yachten din).

Ikke gå glipp av

Markedene – om ikke annet enn for å se den delen av livet som er hverdagslig i Cannes: Det dekte markedet ved Forville, utendørsmarkedet Place Gambetta eller loppemarkedet på lørdager ved Sur Les Alées nær havnen. En båtutflukt til Îles de Lérin, en øygruppe som består av fire øyer utenfor Cannes. ikke gå glipp av cellen der Mannen med jernmasken satt fengslet (på Île-Sainte-Margaret). Cimetière du Grand Jas på Avenue de Grasse – en kirkegård med noen vakre statuer og flotte monumenter. De interessante kirkene: Notre Dame de Bon Voyage (fra 1700-tallet), Notre Dame de l’Esperance og Alexander IIIs russiske kirke. En ordentlig titt på Palais des Festivals (hvor stjernene samles) og Carlton Hotel (hvor de bor). Som man pleier å si: Hvis du må spørre hvor mye hotellrommet koster, har du ikke råd til å bo der.


Visste du at?
Den drivende kraften bak Cannes' utvikling på 1800-tallet var den engelske politikeren – Lord Henry Peter Brougham. 

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear