21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur København

Søk etter weekendtur til København. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om København

Fakta om København

Wonderful, wonderful... Takket være Danny Kayes sang vet alle resten. København er en by som bør besøkes minst en gang i livet. Den danske hovedstaden har en spesiell sjarm. Danmark er verdens eldste monarki og kongefamilien bor midt i byen, på Amalienborg. Ikke bli overrasket dersom du ser dronning Margrethe i gatenes vrimmel. Følelsen av historiens vingeslag merkes overalt når man spaserer langs brosteinsgatene. De smale gatene er omringet av gamle bygninger - helt til man kommer til den store rådhusplassen hvor det berømte Tivoli ligger på den ene siden og Sentralstasjonen på den andre. Strøget begynner ved den nordlige delen av torget. Torget ble bygget rundt år 1900 i en romantisk stil og ble pusset opp da København var Europas kulturhovedstad i 1996. Ta en spasertur nedenfor Strøget til Gammeltorv, hvor det står en vakker bronsefontene som ble bygget i 1608. Ta en pause på en av kafeene på Gråbrødretorv i hjertet av dette trendye området.

Det finnes fine parker og grøntområdet i København - Tivoli tilbyr alle mulige typer fornøyelser (spesielt for alle som elsker berg-og-dal-baner). Ikke gå glipp av Den lille Havfrue, en skulptur fra 1913 av Edward Eriksen. Den lille havfruen er dømt til å sitte på sin stein i tre hundre år, før hun kan tre inn i menneskenes verden. Men hun har nok vanskelig for å føle seg ensom, med en million besøkende per år.

Nyhavn ble bygget på 1600-tallet og er et pittoresk område ved vannet med barer og restauranter. Her bodde HC Andersen i noen år. Herfra starter også turistturer på vannet som gir en annerledes synsvinkel og som gjør at man oppdager nye ting i det vakre København.
Innbyggere
504 000 (2007

Når bør man reise?
Utforsk København på sommeren. Da er det varmt og nettene er lyse.

Ikke gå glipp av

Den spektakulære Öresundsbroen som ble innviet i år 2000 og som kobler København og Malmö sammen.

Gefionspringvandet – et av Københavns største monumenter, en fontene som viser gudinnen Gefion med fire okser, som har blitt en ønskebrønn.

Vor Frelseres Kirke, som er mest kjent for sitt skruetrekkerformede spir med en ytre trapp. Fra toppen har man en fantastisk utsikt over sentrale København.

Rosenborgs slott – et storslått sommerhus som inneholder kongelige samlinger – selv de danske kronjuvelene. Gratis underholdning på ettermiddager og kvelder når gatemusikantene spiller opp langsmed Strøget.

Godt å vite
Flere av Danmarks cricketklubber finnes i København.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Danmark

Weekendtur til København
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear