21 49 39 00 Våre butikker

Weekendtur Brussel

Søk etter weekendtur til Brussel. Bestill fly og hotell samtidig og spar penger. Du kan sammenligne ulike avreisedager i vår lavpriskalender.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Mer informasjon om Brussel

Fakta om Brussel

Denne kosmopolitiske storbyen er ikke bare Belgias hovedstad, men her ligger også NATOs og EUs politiske hovedkontorer. Brussel blomstret allerede på 1400-tallet som hovedstad i lavlandene og var en integrert og viktig del av det hellige romerske keiserdømmet. Etter en del sammenstøt – blant annet ble store deler av Brussel ødelagt i 1695 da kong Ludvig XIV angrep – fant revolusjonen som gjorde Belgia selvstendig sted i Brussel i 1830. Det rår en sterk følelse av historisk tradisjon i byen, selv om store ombygginger fant sted på slutten av 1800-tallet. Ganske få eldre bygninger er igjen. Det innlysende unntaket er det storslåtte brosteinstorget Grand Place, hvor noen av verdens vakreste gildeshus
står igjen, som det fantastiske rådhuset, bygget i gotisk stil. Spesielt vakkert er det når fasadebelysningen tennes om kvelden.
Andre historiske bygninger som er verdt et besøk er de to kongelige palassene (av Laeken og av Brussel), Saint Michaelkatedralen og Saint Gudula, Det hellige hjertets basilika (Sacré-Coeur) og det klassiske børshuset. Ingen kan dra fra Brussel uten å ha besøkt en av verdens mest berømte bronsestatuer – Manneken Pis. Et annet velkjent symbol for Brussel er Atomium, fra verdensutstillingen i 1958. Brussels styrke er snarere museer enn arkitektur, det finnes over hundre stykker. Lidenskapelige shoppere får stilt appetitten på det elegante Galeries Saint Hubert, et vidunderlig viktoriansk shoppingmarked. Ølfantasten kan også være trygg – prøv en eller noen av de hundrevis av belgiske ølsortene! – og alle som liker sjokolade må snart tenke ut en ny diett. Brussel er offisielt tospråklig, noe som speiler Belgias kompliserte etniske bakgrunn, men de fleste foretrekker fransk fremfor belgisk.

 

Innbyggere
142 000 (2006)

Når bør man reise?
Når som helst. Det finnes ikke så mange utendørsaktiviteter å ta seg til her, men vinteren kan være ganske kald.

Ikke gå glipp av

Mini-Europa, nabo til Atomium, hvor miniatyrkopier av mange berømte europeiske bygninger finnes. Gratisfest på sommeren i Parc de Bruxelles ved det belgiske parlamentet. Det belgiske senteret for seriekunst – spesielt for figurer som Tintin eller smurfene. Maxims restaurant ved Grand Place – hvor store deler av TV-serien Secret Army (Hemliga armén på SVT) ble spilt inn på 1970-tallet.Visste du at?
Elsk eller hat – rosenkålen kommer faktisk fra Brussel.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD

 

Weekendtur til Belgia

Weekendtur til Brussel
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear