21 49 39 00 Våre butikker

Reiser USA

Land of the free, home of the brave lyder det amerikanske slagordet og amerikanerne er generelt veldig stolte av sitt hjemland. USA er et enormt land, både i areal og befolkning, og forskjellene mellom de ulike delstatene betyr at de noen ganger føles som helt forskjellige land. En sterk fellesnevner er selvsagt språket.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


I USA er ikke bare landmassen stor, ALT er stort her, eller i det minste presset til bristepunktet på en eller annen måte. Den typisk norske middelsmentaliteten eksisterer ikke her. Bilene er enorme, skyskraperne kjempehøye, gatene brede og lange og matporsjonene så store at man trenger ekstra store tallerkener.

 


Når det så gjelder innbyggerne - amerikanerne - er dette landet multikulturalismens urmoder. Hit kom folk fra hele verden. Noen prøvde å finne lykken, mens andre ble tvunget hit som slaver. I dag lever neste alle verdens nasjonaliteter her, side ved side, med de samme rettighetene og pliktene. Her finnes det svært rike mennesker, som er velter seg i luksus, men også mye fattigdom, hjemløse og gatebarn.

Som turist i USA finnes det ingen begrensninger. Man kan fordype seg i landets ganske voldelige historie, se noen av de mest heftige naturformasjonene i verden i Grand Canyon, besøke alt fra små, sjarmerende fiskerlandsbyer til verdens største byer, og man kan bade og sole seg - eller gå på ski. Man kan dra til Disneyland eller Seaworld, og man kan velte seg i den fete kjøtt- og hamburgerkulturen, eller få førsteklasses diettmat uansett hvilken diett man følger. I USA finnes alt.

Den amerikanske matkulturen handler om å spise godt og bli mett. Hamburgeren ble oppfunnet her og er fremdeles en svært populær rett. Hamburgerkjedene er mange, og alle som en prøver de å utvikle nye varianter av denne enkle magefylleren. De spenner fra kjempefettete fleretasjes burgere som inneholder tusenvis av kalorier, til smalere varianter som erstatter brødet med salatblader og kjøttet med soya.

Som en motreaksjon til denne vassingen i fet mat så råder det i enkelte deler av landet en trend rundt å være så sunn som mulig, og alt fra agurkjuice til algeblader serveres for gode penger.

Midt i mellom disse to ytterpunktene finner man restauranter som representerer hver eneste kulinariske tradisjon i hele verden.

Man drikker selvfølgelig både vin og øl i USA, men nasjonaldrikken er nok fortsatt Coca-Cola.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear