21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Budapest

Alle som reiser til Budapest for første gang blir betatt av byens skjønnhet og overrasket over hvor stor Budapest faktisk er. Dette er helt klart en metropol som fortjener en plass på listen over Europas beste storbyreisemål. 

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Når det gjelder sightseeing vil ikke Budapest skuffe. Storslåtte, imperialistiske bygninger gjør at man føler seg litt mindre enn vanlig og byens vakre, brede avenyer gjør at det kiler i magen av glede. Her finner man vakre parker og praktfulle trær som myker opp byens storslagenhet litt.

Man trenger imidlertid ikke vandre rundt i Budapests gater hele dagen lang, for her finner man mer enn bare skjønnhet. Det å ta inn på et ungarsk spa er å ta hensyn til livsnyteren i seg, og det å nyte en kaffe og et wienerbrød på en av byens mange fine kafeer gjør like mye for sjelen som for smaksløkene.

Det finnes uendelig mye å se i Budapest, så det er lett å bli flygende rundt for å få med seg så mye som mulig. Dette er en felle som mange faller i. Den viktigste opplevelsen i Budapest er nok å vandre langs de vakre avenyene, og at man tar seg tid til å absorbere byens skjønnhet.

En klassisk severdighet og opplevelse er Kedjebroen. En spasertur over den mektige Donauelven gjør hvem som helst litt svak i knærne, spesielt når broen over er så storslått som dette.

Budaslottet er et must for alle som besøker Budapest. Det har røtter tilbake til 1200-tallet og ble bygget av de ungarske kongene. I dag er Budaslottet en del av verdensarven.

Verdens nest største synagoge finner man også i Budapest. Dette imponerende religiøse byggverket ble oppført på midten av 1800-tallet og har sitteplasser for 3000 mennesker. Den Store Synagogen er navnet på denne.

Hvis man liker å møte folkelivet på de stedene man besøker bør man ikke gå glipp av et besøk til Budapests store markedshall. Her selges alt fra mat til suvenirer og klær, og de mange bodene og butikkene er delt inn i to etasjer. Åpent hver dag unntatt søndager.

I sentrum av Budapest finner man Heltenes torg - dette er også en del av verdensarven. Se det imponerende Millennium-monumentet. Man begynte byggingen av dette monumentet for å feire tusenårsdagen til den ungarske nasjonen i 1896, men først i 1929 var hele monumentet ferdigstilt.

House of Terror ble innviet så sent som i 2002 og presenterer informasjon om situasjonen i landet både under naziregimet til Tyskland og det kommunistiske regimet til Sovjetunionen.

Parlamentsbygningen er en virkelig praktfull bygning, og bærer tittelen som Ungarns største bygning og Europas nest største parlamentsbygning. I dag er Parlamentshuset en populær severdighet, og spesielt vakkert er det i måneskinn.

Billig fly t/r til Budapest

fr. 2 497,-

Reiser til Ungarn

Reiser til Budapest
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear