21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Istanbul

Istanbul er virkelig et spektakulært sted. Akkurat der øst møter vest og nord møter sør finner man denne fargerike og livlige multi-millionbyen. Det er vanskelig å overvurdere viktigheten denne metropolen har hatt for historien, og hvor mange historiske fortellinger som til enhver tid kan bli fortalt om Istanbul.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Byen har vært både gresk, romersk og ottomansk før den ble tyrkisk. Alle disse kulturene har satt sitt preg her, og skulle man prøve å sette et stempel på dagens Istanbul så ville mangesidig, flerkulturell rebellby vært en ganske god beskrivelse.

Når man besøker Istanbul som turist kan man nyte flotte shoppingmuligheter og kulturelle severdigheter som lett tar pusten fra en. Om natten kan de som vil slippe alle sine hemninger og la denne rykende hete byen ta seg ut på utrolige eventyr. 

 

Hagia Sophia var lenge verdens største kirke, så ble den moské, og i dag er den et imponerende museum som lett kan ta pusten fra en. Denne spektakulære bygningen er nesten 1500 år gammel og fremdeles utrolig vakkert å se på.

Dolmabhce Palace er et imponerende palass i fransk stil, som noen hevder at er en mindre versjon av slottet i Versailles. Dolmabahce Palace ble bygget på 1800-tallet.

En hippodrom var en sportsarena i antikkens Hellas. Hippodromen i Istanbul spilte en stor rolle i historien til Konstantinopel - det bysantinske rikets hovedstad. Dette ble, sammen med Hagia Sophia, sentrum for rikets sosiale og politiske spill. Hippodromen ligger på og - fremfor alt - under Sultanahmet-torget, men noen fragmenter kan fremdeles sees og gir en kilende følelse i magen.

Den blå moské er en enorm, 500 år gammel moské. Denne vakre moskeen er imponerende nok fra utsiden, men det er på innsiden at den virkelige skjønnheten finnes. Her finner man vakre glassmalerier og keramiske fliser i blått, grønt, gult og rødt.

For de som er sultne på bading og soling, finnes det også muligheter. Man kan for eksempel dra til vakre Kilyos, en gylden sandstrand som ligger 1-2 timer fra Istanbul sentrum. Prinsøyene byr på badebrygger og små, koselige strender, og i Sile finner man den ekte badeferiefølelsen. Selv disse stedene krever en busstur på mellom 1-2 timer.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear