21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Tyrkia

Tyrkia er et fascinerende land midt mellom øst og vest, med sterke innflytelser fra orienten. Det er et stort land med mange innbyggere, og landskapet har like sterke skiftninger som noter i en tyrkisk folkesang.

I avsidesliggende fjellandsbyer synes tiden å ha stått stille i hundrevis av år, mens storbyen Istanbul har et moderne preg på randen av det futuristiske. Man møter på mange slørbekledde kvinner, men også provoserende miniskjørt, dype utringninger og langt, bølgende hår - Tyrkia er et fritt land.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


På Tyrkias sørkyst - som ofte går under kallenavnet den tyrkiske riviera - vil man finne mange moderne turiststeder som i sommerhalvåret er fullpakket med solelskere fra hele verden. Klimaet på sørkysten er bra året rundt, med sommervarme fra april til oktober. I høysesongen fra juli til august er temperaturene varme og luften tørr, men det krystallklare Middelhavet avkjøler bra. Her finnes den hyggelige byen Antalya som har en lang og begivenhetsrik historie, og strandparadisene Marmaris og Alanya, hvor man kan bade og sole seg hele dagen, spise i de mange restaurantene på varme kvelder, og deretter feste til morgengry i det enorme utvalget av nattklubber og flotte barer - hvis man ønsker det.

For turister interessert i historie er Tyrkia som en skattekiste. Med landets første president Atatûrk, i første halvdel av 1900-tallet, gikk Tyrkia gjennom massive forandringer og satt rammene for det som nå er det moderne Tyrkia. Dette betød også den definitive slutten på det ottomanske riket. Det finnes en mengde fantastiske rester av de svunne tidene - fra bysantinske kirker og greske teatre til arabiske palasser og hellige moskeer.
 

Reiseguide om Tyrkia

Det tyrkiske kjøkken er preget av mye smak, aroma og farge. Maten har påvirkninger fra både øst og vest, men på de moderne stedene i Istanbul, Ankara og på sørkysten finner man restauranter som serverer mat fra hele verden.

En populær, typisk tyrkisk matrett er kebab grillet på trekull med hvitløksdressing. Så enkelt og så bra!

Fisk er også en typisk råvare i tyrkisk matlaging, spesielt på steder ved sjøen, er det lett å få tak i fersk fisk tilberedt på beste måte.

Mezes er et populært konsept i Tyrkia og innebærer at man i selskap går ut og bestiller mange småretter i stedet for hver sin hovedrett. Slik får man smake litt av hvert.

Vin er en populær drikk i Tyrkia og tilbudet av innenlandske vinvarianter er stort. Raki er Tyrkias svar på Hellas' Ouzo - et sterkt brennevin med guddommelig smak av anis.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear