21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Praha

Praha er en av de vakreste byene, og den er også svært godt bevart til tross for sin relativt utsatte posisjon i midten av Europa. Her finnes det så mye å se og man kan nyte synet uansett hvor man vender blikket. Brede avenyer avgrenset av høye trær, flotte kirker og katedraler, den fantastiske Karlsbroen som har fått pryde mangt ett postkort, men også en gamleby som kan ha inspirert beskrivelser omgivelsene i diverse trolske historier. Man har bygget opp Praha i flere forskjellige stiler og epoker - gotiske bygninger står side om side med art nouveau, rokokko- og renessansebygninger.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

 

Praha er ikke veldig stort til å være en hovedstad, så den er som skapt for å spasere rundt og nyte alle inntrykkene. Den er heller ikke veldig dyr, mange mener at den er like vakker som Paris, men at den bare koster halvparten så mye. Dessuten er det ikke så mye press fra turister her som i Vest-Europas mest populære byer, selv om interessen for Praha øker hvert år.

Avlegg et besøk til byens puber, eller dra på storshopping i de velkjente kleskjedene - til litt billigere priser enn hjemme. Dra på endeløse turer i uslåelig romantiske omgivelser, spis og drikk i flotte restauranter og fest deretter til solen står opp - hvis du føler for det. Praha er våken døgnet rundt.

Les mer om reiser til Praha

 

Det finnes veldig mye å se i Praha og bymiljøet gjør det også interessant å reise rundt omkring.

Noe man absolutt ikke kan gå glipp av i Praha er Prahaborgen. Her finnes Veitskatedralen og borgen der legenden sier at 30-årskrigen brøt ut. En annen interessant del av borgen er gullmakersmuget hvor brennevin og såpe ble fremstilt av flinke alkymister.

Det slående klokketårnet i sentrum av Praha er like vakkert som interessant. Klokken viser ikke bare tiden, men også månens og solens bevegelser, og hvilke stjernetegn man er inne i - og hver hele time vises tolv apostler. Klokketårnets opprinnelse og historie er meget interessant og den beste tingen å gjøre er å få en guide til å forklare alle detaljene rundt om klokken.

Karlsbroen er nesten umulig å gå glipp av når man besøker Praha, men man bør benytte anledningen til å ta minst en hengiven spasertur over den likevel, for den er virkelig imponerende, storslått og majestetisk. Karlsbroen er ikke bare en vei som knytter sammen landmassene rundt den mektige Moldauelven, men et landemerke for Praha og et kulturelt samlingssted hvor musikere, artister og kunstnere livnærer seg.

Det jødiske kvarteret i Praha har vært der det ligger siden middelalderen. I dag kaller man området Josefov. Jødisk historie i Praha har blitt farget av diskriminering og forfølgelse, og i området kan i dag besøke den jødiske kirkegården, det jødiske museet og den nygamle synagogen.

Reiser til Tsjekkia

Reiser til Praha
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear