21 49 39 00 Våre butikker

Reiser Lanzarote

Lanzarote er virkelig en spennende øy. Denne unike landmassen tilhører Kanariøyene, som er en spansk øygruppe utenfor den nordafrikanske kysten, ca 100 mil fra Spania. Her skinner solen nesten konstant, og selv når vinteren er på sitt kaldeste så når temperaturen her nesten aldri under 20-gradersmerket. Fra et klimasynspunkt er Kanariøyene virkelig velsignede. Man kan si at Lanzarote byr på vær som kan sammenlignes med det vi mener med en perfekt, norsk sommerdag - hele året.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Landskapet på Lanzarote er ulikt noe annet. Det er nesten mer som et månelandskap enn noe vi er vant til å se her på jorden. Av alle Kanariøyene er Lanzarote den mest vulkanske, og den svarte lavasanden finnes overalt. I denne lavasanden går det åpenbart helt fint å dyrke vindruer, og øyas gode, lokale vin har en veldig unik karakter.

Det typiske huset i Lanzarote er hvitt med grønne dører og skodder. Når Lanzarote ble designet så var det viktig å skape en ensartethet som alle følger, og dette gjør at øya føles svært pittoresk.

Lanzarote har, i motsetning til mange av de andre Kanariøyene, ikke hatt noen turisme å snakke om før på 80-tallet. I dag er det et meget populært reisemål som tilbyr nettopp alle de tingene man vil ha når man drar på ferie til solen - vakre strender, varmt badevann, et livlig uteliv, god mat, spennende attraksjoner og utfluktsmål, og et fascinerende landskap som fester seg på netthinnen i en svært lang tid framover.

Los Hervideros er en fascinerende klippeformasjon på Lanzarote nordkyst. Her finnes det lavagrotter hvor vannet bobler og putrer, og små hull ovenfor som minner mer om røykfylte skorsteiner enn om vennlige, små klippehull.

Papagayostrendene er muligens Lanzarotes vakreste strandområde. Ettersom disse strendene er litt vanskelige å komme seg til er de heller ikke overutnyttet av turismen. Et barnevennlig, usjenert naturreservat.

Puente de las Bolas er en utrolig vakker bro som kan ses i hovedstaden Arrecife. Denne broen er byens viktigste landemerke.

Castillo de San José finnes også i Arrecife. Dette er et sjarmerende slott og kunstmuseum som byr på interessante kunstutstillinger i et elegant 1800-tallsmiljø.

Timafanya heter vulkanområdet og nasjonalparken hvor det svarte landskapet minner mer om månen enn jorden. Her finnes det mange varme kilder, samt fjellkjeden Montanas del Fuego, som hadde sitt siste utbrudd på 1760-tallet. Dette utbruddet varte i hele seks år og regnes for å være historiens lengste vulkanutbrudd.

I hjertet av Lanzarote ligger San Bartolomé - et svært vakkert innlandsområde hvor man i dag dyrker en hel del vin. Det er en gammel by som daterer seg tilbake til 1400-tallet, og noen av de bygningene som fra historisk perspektiv er øyas mest interessante kan sees nettopp her.

Eremita de las Nievas byr på en fantastisk utsikt over naboøyene. Her er det veldig koselig å ha piknik.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear