21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Spania

Mesteparten av den iberiske halvøya opptas av Spania, med unntak av at Portugal står for en landstripe av den vestlige delen av landmassen, og Gibraltar - en liten prikk langt sør. Ettersom at Spania dekker et meget stort område så er klimaet ganske så forskjellig mellom nord og sør, og mellom ulike regioner.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Når man reiser til Spania så velger man vanligvis kystene på fastlandet, eller en av Spanias mange populære øyer. Gran Canaria har i mange år den vært det absolutt mest populære reisemålet blant oss nordmenn. Spania får de fleste av oss til å tenke på sol og bad, late dager på vakre sandstrender og gode stunder i sjarmerende restauranter på kvelden.

Solkysten, Spanias sydlige kystlinje, er også umåtelig populær, og det er Spanias mange flotte øyer også - Gran Canaria, Tenerife, Ibiza og Mallorca kjenner alle til! Så er det de fargerike byene Madrid og Barcelona, som lokker med alt fra fotball i verdensklasse til shopping, fantastiske klubbscener, kunst, historie og en rik kultur som vi finner både eksotisk og tiltalende.

Man trenger ikke være redd for å bli fanget i noen turistfeller når man reiser til Spania, takket være den rike kulturen og den lange, fascinerende historien. Det finnes uendelig med severdigheter her, og man kan også gå ut på vandring i landets varierte, dramatiske landskap, se tyrefekting, eller prøve å løpe fra buldrende okser i Pamplona.


Les mer om reiser til Spania

 

I Spania produseres det mye vin, olivenolje, sitrusfrukter og diverse andre frukter og grønnsaker. Fisk og skalldyr finnes det rikelig med rundt kysten av Spania, så disse er vanlige ingredienser i maten. Å lage mat med ferske og sunne råvarer er viktig for spanjolene.

Paella er en meget velkjent, spansk rett, som er en slags skalldyrrisotto krydret med safran.

Tapas er en annen, svært populær matstil som innebærer et bord satt med mange små retter som alle rundt bordet kan spise fritt fra. Her finnes blant annet en masse stekte ting som potetterninger og småfisk, blekksprut i eddiksaus, og gode dipsauser. Brød hører selvsagt alltid med og til tapasmat drikker man en god, spansk vin.
 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear