21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Lisboa

Lisboa er en veldig flott ferieby med stor variasjon og lave priser. Byens struktur er interessant fordi den er bygget på syv høyder, og for å komme seg rundt finnes ukonvensjonelle midler som fjellbaner og heiser, noe som styrker byens sjarm. Bydelene skiller seg en hel del fra hverandre, ettersom at byen er bygget opp gradvis over mange århundrer - Lisboa ble hovedstad i Portugal allerede i år 1249. Man finner alt fra perfekte rutenettskvartaler til svingete gater i Lisboa, som gjør det mulig å velge hva man foretrekker - gammel sjarm eller moderne bekvemmelighet.


Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

 

Lisboa har et fantastisk klima med milde til varme temperaturer året rundt. Tempoet er ganske rolig til å være en storby, men om natten er det som om pulsen stiger raskt. Her finnes det et veldig bra uteliv med mange fine barer og pulserende nattklubber.

Portugal var en stor kolonisator og hadde søsterland flere steder rundt om i verden, og i Brasil og Goa i India er innflytelsen fra Portugal fortsatt tydelig. Det finnes også mye innvandring fra tidligere kolonier til landet, og dette kan sees spesielt tydelig i hovedstaden.
 


Les mer om reiser til Lisboa

Det finnes et flertall museer, monumenter, hager og andre interessante attraksjoner i Lisboa, og alt er innen gangavstand.

Museu Nacional de Arte er Lisboas største kunstmuseum. Her får man en mulighet til å se kunst i flere kategorier - malerier, tegninger, smykker, keramikk, tekstiler og møbler. Det er stor variasjon med kunst fra Europa, Afrika og Orienten.

Aqueducto das Águas Livres er en fantastisk storslagen akvedukt fra midten av 1700-tallet. Dens høyeste punkt er 66 meter og antallet buer er hele 109 stykker. Et meget imponerende syn!

Basílica da Estrela er en utrolig vakker basilika fra 1700-tallet. Kirken er bygget i barokkstil, og var den første i verden som ble dedikert til Jesus Kristus hellige hjerte.

Castelo de São Jorge ble bygget på 400-tallet, og vitner om Lisboas veldig gamle historie. Fra borgen har man en fantastisk utsikt over byen og elven Tagus.

Imponerende Mosteiro dos Jerónimos er et praktfullt kloster bygget i en blanding av barokk- og renessansestil. Klosteret feirer oppdagelsesepoken og interiøret er for å si det mildt forbausende med symbolske graver til ære for den kjente poeten Luis de Camoes og oppdageren Vasco da Gama.

Det finnes mange vakre botaniske hager i Lisboa - Ajuda, Faculdade Ciências, Campo Grande, Estufa Fria og Estrela er bare noen av dem.

Santuário de Christo Rei er navnet på statuen som siden 1959 har hevet seg 110 meter over Taguselvens sørlige bredd. Statuen er påfallende lik den som overvåker Rio de Janeiro, Brasil.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear