Reiser til Wien

Wien er Østerrikes hovedstad og et veldig populært turistmål i landet, kun slått av de mest populære skistedene. Wien er like vakker sommer som vinter og vår som høst, og hver sesong gir byen sitt spesielle lys. 

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!Alle som setter pris på storslåtte, vakre, gamle bygninger, kunstmuseer, og annen finkultur som inkluderer et sofistikert uteliv med operaer og skuespill, gjør helt rett i å besøke Wien. Byen har en sterk og lang historie som en av Europas mest sentrale byer.

Selvfølgelig har Wien også sin rettmessige del av livlige nattklubber, musikkbarer og diskoteker, så de som er sultne på litt mer fartsfylt underholdning vil heller ikke bli skuffet. I Wien er det noe for enhver smak.

Wiens gamle bydel er nå klassifisert som verdensarv, og den er full av praktfull arkitektur i barokkstil og byr på gode shoppingmuligheter for de som liker dyre og luksuriøse ting.
 

Reiseguide om Wien

Den spanske rideskolen er en svært vakker og berømt bygning i barokkstil. Inne trener og opptrer de veldresserte Lipizzanerhestene som tiltrekker folk av alle slag - ikke bare de hestegale. Man bør være klar over at billetten må bestilles god tid i forveien ettersom at showene er svært populære.

Den kjente og kontroversielle psykoanalysens far Sigmund Freud bodde en stund i Wien. I det huset finner man i dag Sigmund Freud-museet, som viser originale møbler, noen deler fra Freuds antikvitetssamling, og et par av hans tidlige bokutgaver.

Det kunsthistoriske museet i Wien er en veldig storslått bygning som selv for eksteriørets skyld er vel verdt et besøk. Inne finner man verk fra store kunstnere som Velasquez, Rembrandt og Raphael. Gamle skatter og gravfunn fra de antikke rikene Hellas og Egypt kan også bli beundret her.

Wien har mange av verdens ledende komponister i klassisk musikk, og statsoperaen i Wien byr på mange flotte musikalske produksjoner hvert år.

Stephansdomen er en berømt katedral i Wien, og har stått standhaftig i den historiske byen siden 1200-tallet da den ble bygget. Ingen bomber har fått denne praktfulle katedralen til å falle. Kunstarkitektur på sitt beste.

Schweizerhof er en gammel festning som ble bygget i 1275. I dag ser den barokk ut i stil, men renoveringen pågår for å restaurere bygningen til sin opprinnelige gotiske stil. I tillegg til å beundre denne fantastiske bygningen er en stor grunn til at man bør besøke Schweizerhof mannskoret som synger i slottskapellet hver søndag.

Reiser til Østerrike

Reiser til Wien
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!